Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak uruchomić telefon w samochodzie? Pisaliście coś o tym, że można standartową kartę zamontować gdzieś w bagażniku, przy lewej lampie, przeglądalem te kostki i jakieś moduły, ale nic takiego nie widzę, co by mi pasowało z opisem, że znajduje się to prawie na nadkolu? Może tego u mnie nie ma? A próbowałem włożyć kartę razem z tą dużą kartą ( wielkości dowodu ) bezpośrednio w miejsce pod słuchawką, tam gdzie jest to widoczne w instrukcji, ale pokazało mi się na wyświetlaczu check card i nic dalej. Może ktoś ma jakieś zdjęcie tego modułu w bagażniku, a jak u mnie tego nie ma, to jak uruchomić z samochodu, jakiego operatora ( próbowałem standartowy numer w orange )? Dzięki za pomoc.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
A próbowałem włożyć kartę razem z tą dużą kartą ( wielkości dowodu ) bezpośrednio w miejsce pod słuchawką, tam gdzie jest to widoczne w instrukcji, ale pokazało mi się na wyświetlaczu check card i nic dalej.

Jezeli masz karte w 'telefonie' to po prostu odpowiednio ja wloz. U mnie czasami cos nie lapie, wyjmuje karte, wkladam ponownie i juz dziaka,

Tomek

Marzenia się spełniają...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DM51&mospid=47544&btnr=84_0072&hg=84&fg=10

Takie coś powinieneś mieć w boczku bagażnika po lewej stronie.Na tym rysunku widać takie nacięcie tam się wkłada kartę.Ja u siebie mogę włożyć kartę i pod telefonem i w bagażniku.Pod telefonem musisz ją lekko wcisnąć aż poczujesz opór.

Opublikowano
witam fomowiczy mam e34tds od niedawna in nie mam pojcia ile takie cacko moze palic na prawde przy najnormalniejszej jezdzi i co sie spuje najczesciej i koszty sa duze czy male pomocyy
Opublikowano
Wielkie dzięki, zaraz szukam, czy jest to u mnie :wink: A kartę jak tam włożyć, chpiem do góry? nacięcie do środka, czy na zewnątrz?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Wielkie dzięki, zaraz szukam, czy jest to u mnie :wink: A kartę jak tam włożyć, chpiem do góry? nacięcie do środka, czy na zewnątrz?

Z tego co pamietam to chipem do gory, a naciecie pasuje tylko w jeden sposob.

Tomek

Opublikowano
Tak, tylko, że w bagażniku też trzeba chyba włożyć całość karty sim razem z oprawką, bo taki zestaw właśnie wyciągnąłem z tego miejsca po porzednim właścicielu. Poza tym nie działa mi telefon w samochodzi z moją kartę sim z orange, tyle, że mam numer abonencki, a nie POP. Być może te telefony działają tylko na POP, SIM PLUS, TAK TAK itd? W zasadzie nie ma chyba z tym problemu, ale jak wtedy przedłużać ważność numeru, czy jest możliwość jakoś w tym telefonie robić doładowanie???

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Tak, tylko, że w bagażniku też trzeba chyba włożyć całość karty sim razem z oprawką, bo taki zestaw właśnie wyciągnąłem z tego miejsca po porzednim właścicielu. Poza tym nie działa mi telefon w samochodzi z moją kartę sim z orange, tyle, że mam numer abonencki, a nie POP. Być może te telefony działają tylko na POP, SIM PLUS, TAK TAK itd? W zasadzie nie ma chyba z tym problemu, ale jak wtedy przedłużać ważność numeru, czy jest możliwość jakoś w tym telefonie robić doładowanie???

Telefony dzialaja niezalzenie od sieci. Byc moze sa rozne rodzaje kart SIM, ale to juz inna historia.

Co do doladowan, to przeciez mozna to zrobic zdalnie z internetu, wiec nie potrzebujesz do tego uzywac telefonu w samochodzie.

Tomek