Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałem zainstalować wraz z kolegą zestaw identyfikacji KD 2006 jednak po podłączeniu wszystkiego według schematu urządzenie nie odcina podłączonego podzespołu. Przy testach czujnikiem (w trybie TEST czujnika[czyli sprawdzanie baterii w czujniku, żeby to zrobić należy dotknąć dwoma sondami czujnika do siebie]) napięcie spada o jakieś 2v. Zaznaczę, że nie został podłączony kabel od drzwi do wyzwalania masą, ponieważ w BMW są trochę inne czujniki otwarcia drzwi. Poza tym słychać że po wyłączeniu stacyjki urządzonko pyknie (tak jak np czujniki zmierzchowe), i wtedy de facto obwód powinien być odłączony, jednak tak się nie dzieje. Kontrolka tez miga tak jak by system działał.

Nie umiem sobie z tym poradzić, :mad2: czy ktoś wie o co chodzi?? :?:

BTW. Co najlepiej odłączyć w przypadku Diesla?

Opublikowano
Nie wiem czy jest co przedstawiać na schemacie ponieważ spoiłem wszystko na "pająka" żeby sprawdzić czy działa i właśnie nie działa.