Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich wlasnie dolaczylem to waszego klubu i od razu chcialem zadac pytanko. posiadam e39 sedan i bas z mojego bagaznika jest slabo slyszalny a po utwarciu gra pieknie. dodam ze nie mam dzielonych siedzen.czy probowal ktos zamontowac glosnik basowy w sciance metalowej za siedzeniami? jestem ciekaw tego rozwiazania. prosze o pomoc
Opublikowano
Najlepiej Bas umieścic w podłokietniku tz. dziura na narty - wtedy super będzie grac. Widziałem auto z zabudową za 10 000 zł i tak miało, dżwięk był idealny.

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano

Wytnij dziurę w tylnej blasze na wielkość otworu od podłokietnika i daj zrobić skrzynkę na wymiar tak, żeby głośnik znajdował się na jej wysokości skierowany do kabiny.

Mam tak u siebie i jest dobrze. Mój sub to Helix W10, 25 cm.

Opublikowano
Nieprecyzyjnie się wyraziłem, głośnik ma być oczywiście na wysokości dziury. Zrobienie dziury wraz z wykończeniem i z skrzynką kosztowało mnie ok. 300 zł.
Opublikowano
wlasnie o to mi chodzilo dzieki. kolega proponowal mi to rozwiazanie ale chcialem uzyskac porade kogos kto stosowal to rozwiazanie. ja mam cerwin vega 30 cm, a skrzynia pewnie zamknieta do tego zestawu???
Opublikowano
kolego faraon. niestety zeby uzyskac przyjemne brzmienie w aucie zmuszony bylem nieco oszpecic moja deske i zamontowac nieseryje radio. wybor oczywiscie padl na alpine poniewaz milosnicy audio wiedza ze to brzmienie jest najlepsze i najczystrze z calej konkurencji. oczywiscie mowie o cenie do 1000zl za radio
Opublikowano

Co do podłączenia suba pod oryginalne nagłośnienie to bez wzmacniacza się nie obejdzie. A żeby go podłączyć to jest potrzebna albo przejściówka (odradzam, tak miałem) albo przeróbka radia (tak mam)

Co do Cerwin Vega to nie wiem w jakiej powinien siedzieć skrzynce. Poczytaj fora CA. Mój jest w zamkniętej 19l. Zgrabnie to wygląda.

Co do wymiany radia to dla mnie ostateczność. Głośniki mam Infinity Kappa lecz planuję przeróbkę drzwi i wsadzenie 16, jak będzie źle to wymieniam radio, ale na pewno będzie schowane w schowku.

Co do jakości radioodbiorników Alpine to trzeba uważać, bo te nowe podobno grają gorzej od starych, więc jak brać to raczej używki.

Radzę poczytać te fora:

http://forum.tuning.info.pl/viewforum.php?f=17&sid=e77d3bd2e0aa0a1e6cccc8cd11caef39

http://tuningforum.pl/car-audio-vf8.html

http://www.audiocar.pl/forum/forum-st.html

Opublikowano
ja mam cda 9854 i jestem bardzo zadowolony. chcialbym zmienic na jakies 2din wygladalo by niebo lepiej ale narazie musi starczyc co mam poniewaz nigdzie nie moge dostac ramki 2 din. :( glosniczki w dzwiach hertz szybkie i twarde jak na 13 polecam.musze sprobowac ta zabudowe za siedzeniem. pozdrowki :cool2: :cool2: