Skocz do zawartości

OBROTOMIERZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM,CZY KTOś MOżE WIE CO MOżE BYć POWODEM NIEDZIAłANIA OBROTOMIERZA? tzn. raz na jakiś czas zadziała,ale to było troche dni temu i od tej pory nic.Jeżeli ktoś sie zna w tej kwestji,to prosiłbym o podpowiedż.
Opublikowano
na 100% zimne luty , musisz rozebrac zegary i sprawdzic z tylu na sciezkach...Jest tez mozliwosc ze kabel ktory idzie na cewke jest uszkodzony.Zacznij od sprawdzenia masy. Pozdrawiam
Opublikowano
A ja sie dołączę do pytania i zapytam z jakiego powodu obrotomierz w E34 535i, po zgaszeniu auta nie opada do końca tylko zatrzymuje sie na 300 obrotów i później mi o 300 więcej obrotów pokazuje np. na wolnych obrotach pokazuje 1100 :lol:
Opublikowano
A ja sie dołączę do pytania i zapytam z jakiego powodu obrotomierz w E34 535i, po zgaszeniu auta nie opada do końca tylko zatrzymuje sie na 300 obrotów i później mi o 300 więcej obrotów pokazuje np. na wolnych obrotach pokazuje 1100 :lol:

Witam

Prawdopodobnie albo właśnie kolega albo ktoś przed nim rozbierał licznik i źle złożył, tzn źle założył wskazówkę i stąd takie problemy.

Proponuję poszukać trochę o naprawie pikseli na wyświetlaczu w liczniku.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
Ja też miałem problem z obrotomierzem 520, czyściłem,zmieniałem baterie,sprawdzałem styki i połączenia i nic nie pomogło. Kupiłem na Allegro zegary i teraz nie mam problemu.
Opublikowano

MASTEER

jest taka opcja SZUKAJ :search: i wpisz to co chcesz znaleźć

a jeśli wyskoczy Ci 30 postów to czytaj po koleji no niestety są ludzie którzy zamiast poszukać zakładają na nowo cały wątek a gdy szukają psioczą na innych...

A tak poza tym troszkę kultury - chociaż tej net-kultury ...

czyli bez "Capsloka" i "! ?" z sto razy nikt nie jest ślepy... a tak na marginesie to chyba nie znasz znaczenia używanych znaków...

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif