Skocz do zawartości

[E46] Problemy drobne - min. z zegarkiem..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem sobie piękne BMW 320d (e46) i jestem na 150 % zadowolony z użytkowania ale:

- min. dzięki temu Forum dowiedziałem się że aby ustawić zegarek potrzebna jest regulacja takim "gumowym kołeczkiem" (u mnie po wciśnięciu przestawia temperaturę z Celcjusza na Farenhaity :) znajdującym się obok obrotomierza.. no, i tu mam zgryz - po przekręceniu w prawo/lewo słyszę "klik" - można wyczuć opór ale zegarek ani drgnie :( coś robię źle? pobawiłem się już wszystkimi przyciskami i nic - wciskałem po dwa, przetrzymywałem..już mi ręcę opadają.. Nie ma może innego sposobu regulacji, np. z bezpośrednio z radia (reverse)?

- Czy istnieje sposób na podłaczenie do radia "Reverse" zmieniarki?

- jak działa "mała nawigacja" (taka wielkości zwykłego radia BMW)? tzn po wymianie samego odbiornika/radia jakie są jeszcze potrzebne elementy?

Opublikowano
kolego jak przekręcisz ów gumowy kołek w liczniku musisz go trzymać dłuzej przekręconego. Jesli chodzi o radionavi to musisz dokupić czytnik MK oraz wiązke instalacji
Opublikowano

dzięki za odp i zainteresowanie tematem..

właśnie chodzi o to że przetrzymuję ten kołeczek i nic.. a trzymałem dość długo i w prawo i w lewo, dziwne bo wszystkie funkcje (włącznie ze sterowniem z kierownicy) działają ok. Nie ma innego sposobu na ustawienie tego zegarka?