Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam maly problem, wczoraj zalalem woz do pelna (pod korek), przyjechalem do domu, dzis rano patrze a pod zbiornikiem duza plama ropy. Wszedlem do kanalu celem sprawdzenia co jest grane - okazalo sie ze zbiornik jest caly mokry od spodu, wyczyscilem go i po jakims czasie wszedlem spowrotem i na 99% leje sie z gornej czesci zbiornika. jesli ktos podejrzewa jaka jest tego przyczyna to prosze o pomoc. Dodam iz po spuszczeniu 50 l paliwa przestalo cieknac. Czy jak odkrece caly zbiornik to moge wyrwac jajas wtyczke bo tam nie widac nic.

Edit: Zbiornik jest na 99% plastikowy.

Opublikowano
pewnie masz w bagażniku klapka do odkręcania węży i wymiany pompki to pierw tam badnij może zlokalizujesz wyciek
Opublikowano

Witam

dla pocieszenia u mnie też zdarzyło się że był wilgotny, jak tankowałem na maxa w zbiornik to następnego dnia parę kropel było ale przy tankowaniu paliwo aż wystrzeliło do góry :-)

Ale zostawiłem specjalne na asfalcie i plamy nie było a ropę widać od razu :)

Paliwo w baku się buja i czy ma się 30 czy 50L tez jest pewna szansa że delikatnie będzie cieknąć jak by był pęknięty, hmmm chyba że leci spod uszczelnienia pompy paliwa wtedy na pełnym baku było by to najbardziej widoczne - ale to tylko spekulacje.

aaa i jak by to było spod uszczelnienia pompy czy jak to woli pompy i czujnika, to jeśli przy max ilości paliwa bak oblał by się u góry to potem jak wytrzesz spód to może ściekać kilka dni bo ropa przecież nie odparuje i po jeździe ścieknie znowu na dół (bo u góry są konstrukcyjne zapewne zagłębienia zbiornika).

Pozdrawiam

Darek

http://yourdomain.com/images/broken_link.gif