Skocz do zawartości

Stukot przy jeździe ,auto nie chce ruszyć ... proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam takie do Was pytanie, jechałem autem znajomego bmw e36 320 rocznik 1991.

Szukałem na forum ale niestety nie znalazłem w natłoku tematów o tym.

Przy jeździe coś mu stukało w tylnym zawieszeniu, to był dość głośny stukot, dlatego skierowałem się już na parking ... niestety mając na parking 30 metrów przy ruszaniu coś mi przeskoczyło ... głośny stukot i już auto ruszyć nie chciało, przy ruszaniu było słychać stuk i tak jak by coś przeskakiwało ...

Proszę o pilną pomoc ... :mad2: co to mogło pójść i ile by taka naprawa ewentualnie kosztowała.

Liczę na Was.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam.U mnie była podobna sytuacja i okazało sie ze rozpadły sie tylne okładziny w bebnie i zblokowały koło do tego stopnia ze nie szło ruszyc.Sproboj podniesc kolo na lewarku i obrócic
Opublikowano
Witam.U mnie była podobna sytuacja i okazało sie ze rozpadły sie tylne okładziny w bebnie i zblokowały koło do tego stopnia ze nie szło ruszyc.Sproboj podniesc kolo na lewarku i obrócic

To raczej nie to, bo auto potem zapchaliśmy na parking i szło normalnie, to wygląda mniej więcej tak że auto rusza może parę cm. coś przeskakuje z tyłu, słychać stukot dość duży i auto już jechać dalej nie chce ;(

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam. mój kolega miał podobny problem tylko że zrobił to prawdopodobnie przez palenie gumy. nie wiem co było dokładnie uszkodzone ale wiem tylko tyle że remont był kosztowny :( objawami uszkodzenia było to że podczas popisywania się paląc gumy coś pier... z tyłu koła się zablokowały i wtedy była laweta. aha a gdy wrzucił pierwszy bieg i próbował ruszyć to przypominało to przesypywanie śrubek :D