Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam pytanko,

wyświetla mi się ten komunikat, (o ile dobrze czytam, bo na tablicy wyswietla mi się co druga literka),

chodzi prawdopodobnie o poziom oleju,

sprawdziełm na zimnym silniku - bagiecikiem - stan na bagieciku jest idealny.

teraz nei weim co robić? i o co chodzi...

czy dolać oleju w ciemno?

zanim to zrobie wolę sie poradzić na forum,

dzieki z góry za pomoc,

pozdro,

e 38 jest najlepsze... po prostu
Opublikowano

może czujnik w misce walniety?

według mnie tez chodzi o stan...a jesli jest dobry to nie dolewaj ... no chyba ze jest na minimum.... napewno nie przekracza max...

moze stan sobie kołami na jakims krawezniku tak aby auto postało przechylone... i czujnik moze sie uspokoi... moze aku odłacz...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

no właśnie, tak myslę, że może to ten czujnik jest coś nie halo...

a jak wyłączę aku to jakie mnie czekaja niespodzianki?

co mi się wyzeruje, i czy będą jakieś problemy z kompem?

zauważyłem, że ten komunikat wyświetla się jak zatrzymam auto po jakiejś trasce, ok 2-3h jeżdżenia non stop.

a powiadasz, że dolewać, (przy dobrym poziomie na bagieciku) to tylko szkodę mogę zrobić?

dzieki za odp,

pozdro

Opublikowano

zależy co uważasz za dobry stan... np.. po nocy rano sprawdz stan oleju... i możesz dolać troche jeśli jest sporo do max...ale jesli jest w normie to to raczej nie powinno mieć wpływu... spróbuj z tym aku... ( problemów żadnych ja miałem już wyciągniety kilka razy nic sie nie dzieje) ...

może poprostu po trasie jak staniesz to olej nie zdąrzy zleciec... jesli swieci tylko czasem ... a nie non stop.. to czujnik chyba ok..albo szwankuje...

moze jakoś Ci to pomoże...

ja mam gorszy problem... swieci mi sie i zarzy kontrolka ale od cisnienia oleju...dziś coś bede z tym kombinował... :jawdrop:

Opublikowano

aha,

dzięki za radę, sprawdzę z rana na płaskim terenie, i ew. doleję z pół literka, tak softowo...

a tak na marginesie, która to kontrolka od ciśnienia?

na tablicy rozdzielczej?

pozdro

Opublikowano
aha,

dzięki za radę, sprawdzę z rana na płaskim terenie, i ew. doleję z pół literka, tak softowo...

a tak na marginesie, która to kontrolka od ciśnienia?

na tablicy rozdzielczej?

pozdro

czerwona z oliwiarką... jak przekrecisz zapłon zapala sie od aku i od ciśnienia... i gasną po rozruchu... a mi warjuje... ale dzis bede kombinował z czujników cisnienia itp..