Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupułem ostatnio do e46 ekran do navi model Alpine YIE 100011PUY

Nie mam w mojej e46 instalacji do navi,ale chciałem podłączyć go aby działało radio.U mnie są inne kości instalacji.Czy ktoś może wie jak to podłączyć????[/b]

Opublikowano
tak jest to orginał

zdjecia mogę wysłąć na maila

nie, nie trzeba zdjęć tylko chciałem się upewnić. Musisz pociągnąć instalacje pod Navi inaczej niestety nic Ci nie ruszy. Będziesz miał trochę zabawy bo właściwie cały środek auta do rozbierania, łacznie z zegarami oraz skrzynką bezpieczników. Musisz mieć tą instalacje nową pociągniętą ponieważ normalnie takich sygnałów w istniejącej instalacji nie znajdziesz

Opublikowano
ale to co kupiłeś to tylko jest właściwie wyświetlacz + napęd CD lub kasety. Aby wyświetlacz co kolwiek wyświetlił musisz mieć modół MKIII lub MKIV i połozoną wiązke instalacji bez tego niestety wyświelacz staje się bezuzyteczny
Opublikowano

Mam małą Navi a chciałbym mieć 16:9.

Co jest jeszcze potrzebne oprócz wyświetlacza i tunera?

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź.

I przepraszam za OT. :hand:

Opublikowano
jaki masz czytnik w bagażniku? MKIII czy MKII i co masz na myśli mówiąc małą(chodzi o radionavi z monochromatycznym wyświetlaczem?)
Opublikowano
zalezy od wersji jaką byś chciał orientacyjnie ok 1 tyś + wiązka instalacji. Pogadaj z Sebast z forum on napewno coś Ci załatwi w dobrej cenie. Będziesz miał troche zabawy z tym ale wszystko jest do zrobienia. Gdzieś kiedyś miałem schemat instalacji i dokładnie popisane gdzie co podłaczyc musiał bym to poszukać ale sądze ze sebast będzie miał napewno te schematy i by Ci dorzucił . Ja w swojej dokładałem wyświetlacz 4:3 + TV bo miałem radio navi czyli taki czerowny wyświetlacz. U mnie trzeba było wymienić MKII na MKIII oraz pociągnąć wiązke instalacji od synchronizacji RGB z tego co pamiętam brałem to od Sebasta. Jak byś miał jakieś problemy to pytaj napewno się je jakoś rozwiąze. Sam troche nad tym siedziałem:) PZDR
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
jaki masz czytnik w bagażniku? MKIII czy MKII i co masz na myśli mówiąc małą(chodzi o radionavi z monochromatycznym wyświetlaczem?)

Tak, mówiąc "mała" navi, miałem na myśli monochromatyczny wyświetlacz.

Opublikowano
RR Radek wiec musisz dołozyć wiązke od synchronizacji bo reszte masz. Doprowadza się ją od wyświetlacza do napędu MK w bagazniku i tam wpina w istniejącą kostke. przy wyświetlaczu masz wtedy nową kostke. Oczywiście jesli nie chcesz navi 16:9 gdyz do tej bys musiał zmienić prawdopodobnie czytnik. Jesli chcesz posiadam navi 4:3 + uciętą kostke od strony wyświetlacza musiał byś sobie dosztukować reszte kabla do bagaznika
Opublikowano

bicker dziękuję za wyjaśnienie.

Zdecydowanie odpuszczam przerabianie czegokolwiek ponieważ "chodzi mi po głowie" E 60 :think: