Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Panowie jak i zarówno Panie prosze o pomoc..

Powiedzcie mi jak się włącza w e46 tempomat? Jade samochodem wciskam gaz...następnie naciskam plusik od tempomatu na kierownicy i nic...nie za bardzo wiem o co chodzi...w mercedesach zawsze tak sie to włączało..a tutaj po prostu nie wiem...

I jeszcze jedno..mam na desce rozdzielczej przycisk DSC... ale jak go naciskam to się nic nie wyświetla ani nie zmienia. Przy włączeniu samochodu kontrola poślizgów jest automatycznie włączona czy jak to w ogóle działa i jak się to jak coś wyłącza?

Oczekuje na Waszą pomoc... z góry dzięki...Pozdro

Opublikowano
z tempomatem to jest tak ze najpierw powinienes go wlaczyc takim przyciskiem na kierownicy z symbolem "IO" wtedy powinna zapalic sie na szafie zielona kontrolka.Dopiero wtedy tempomat jest wlaczony, resza jest juz banalnie prosta-ustawiasz predkosc "+". jesli chodzi o dsc to cos musisz miec nietak bo po przycisnieciu przycisku DSC powinna zapalic sie pomaranczowa kontrolka miedzy zegarami, wtedy DSC jest WYLACZONE, natomiast jezeli sie nie zapala to oznacza ze DSC dziala, a to z kolei objawia sie tak ze jezeli kola straca przyczepnosc system ogranicza moc i wtedy wspomniana pomaranczowa kontrolka zaczyna mrygac. Wszystko. Pozdrawiam
Opublikowano

dzięki śliczne...czyli rzeczywiście z dsc mam coś nie tak...bo w ogóle nie reaguje na naciśnięcie przycisku...kontrolka się nie świeci a dsc nie działa, bo kręci bączki jak chce.

Z tempomatem to samo...chyba musze się udać do serwisu... pozdro