Skocz do zawartości

coupe 1.8is czy można założyć klime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich, mam pytanko: mam is1.8, duzo w niego wpakowałem kasy żeby prezentował sie elegancko wizualnie( zadnych usterek mechanicznych) i nie zamierzam go sprzedawać, chyba zawsze bede nim jeździł, prędzej sie rozwiode niz go oddam :twisted: ,ale do rzeczy: chce zamontować do niego klime i czhce wiedzieć czy to realne, czy bardzo kosztowne i czy ktoś mógłby mi coś doradzić, ewentualnie czy ktoś wie coś na ten temat :modlitwa: . Prosze o jakiekolwiek cenne info, z gory dzięki. pozdro
IVI
Opublikowano

Obawiam się, że jest z tym sporo zabawy - sama klima (chłodnica, sprężarka itp.) to ok. 1000zł, jednak z tego co wiem, to w E36 z a/c jest inna chłodnica, nagrzewnica, plastikowe wloty za grilem. Choć może co do nagrzewnicy się mylę, bo ją wymienić to jest już grubsza sprawa.

Było już trochę o tym na forum zresztą.

Opublikowano
  • Autor
dzięki za linki. cena dla mnie nie gra pierwszoplanowej roli, nie zamienie mojej beci na nic innego a do pełni szczęścia brakuje mi klimy bo mam czarną skóre i łatwo w upały ugotować jajka :D . pozdro
IVI
Opublikowano

W kazdym aucie (no prawie)mozna zalozyc klime,Niektore sa nieco przygotowane a inne gole jak BMW.Mechanicznie wszystko bedzie pasowalo ale elektryka to pewien klopot.Musisz nazbierac troche zeczy,np

kompresor,nagrzewnica z komletnym mechanizmem ,panel sterowania,okablowanie i zlecic robote znajacym sie na zeczy klimakom.

Mozna kupic caly uniwersalny komplet do BMW.

te gusta conducir? BMW