Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

http://mobile.de/SIDEycSqJdDXUn-A07ld1O5XA-t-vaNexlCsAsCsK%F3P%F3R~BmSB11Iindex_cgiJ1179138569A1Iindex_cgiD1100CCarY-t-vctpLtt~BmPA1A1B20C134%81P-t-vMiMkQuSeUnVb_X_Y_x_yetrd~BSRA6B38D3500BGNCPKWA0HinPublicA2A0A0A0FBenzinD1999/cgi-bin/da.pl?bereich=pkw&sr_qual=GN&top=17&id=11111111256845031&

Od niedawna przeglądam mobile.de i znalazłem to ogłoszenie i zanim zadzwonię chciałem się zapytać czy może ktoś wcześniej, kto regularnie przegląda ogłoszenia w Niemczech widział to auto, chciałbym wiedzieć co mogę się spodziewać bo jeśli ogłoszenie pojawia się już od roku to może świadczyć o tym że z autem coś nie tak bo cena chyba dość atrakcyjna. Będe wdzięczny za wszelkie informacje i opinie.

Pozdrawiam!

Paweł

Kiedyś było: e36 325i, e39 540i, e38 740i, e53 3.0d, e65 745i, e39 M5

Opublikowano
jezeli jestes zainteresowany kupnem tego autka to w sobota albo niedziele moge podskoczyc i zerknac w jakim jest stanie.
Opublikowano
Daleko masz do miejsca gdzie stoi to e38? Jeśli nie bedzie to dla Ciebie kłopot to byłbym ogromnie wdzięczny z krakowa niestety mam kawałek :( a widze że mieszkasz w Monachium. Głównie zależy mi na tym aby autko było bezwypadkowe.

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano
jeszcze nie wiem gdzie stoi to autko.Jest z prywatnych rak wiec moze byc w kazdej czesci miasta ale sadzac po kodzie to bedzie centrum.Czy cos Cie jeszcze interesuje poza bezwapadkowoscia,jak juz bede moge sie spytac
Opublikowano
No więc wszystko zależy od Ciebie, jeśli miał byś na tyle czasu i chciał byś się przejechać i sprawdzić czy skrzynia działa płynnie, jak auto jeździ, czy posiada książkę serwisową i czy do końca była prowadzona, czy osoba sprzedająca jest pierwszym właścicielem. No i ogólnie jak byś obejrzał auto tak jak byś miał kupić dla siebie, oczywiście gdy nie będzie się do czego przyczepić to wybrał by się po tą 7-kę i na miejscu chętnie odwdzięczę się za pomoc.

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano
ok postaram sie ale co do plynnosci biegow w automacie to nie jestem ekspertem zawsze mialem manualna ale zobaczymy cos sie wymysli jesli mi sie uda to wyrwe od goscia vin.odezwe sie w niedziele
Opublikowano
Jesteś jak narazie moją jedyną nadzieją :) bo tak to pozostawało by mi jechać z jakimś handlarzem w ciemno. Co do automatu to tez nie mam z tymi skrzyniami doświadczenia ale prowadziłem kiedyś taką 740-ke i nie było w ogóle czuć kiedy automat zmieniał biegi więc myślę że jak się przejedziesz to wyczujesz czy ze skrzynią jest coś nie tak, np. szarpnięcia, wolna redukcja itp. Jeśli dowiesz się coś więcej, np. nr. VIN czy dokładną lokalizacje gdzie stoi to e38 to pisz, a jak by Ci się udało oglądnąć autko i przejechać się to już było by super! :) Tak w ogóle to dziękuje za zainteresowanie i pomoc :handshake:

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano
PS Taki mały szczegół który mnie zastanawia. Zdaje się po lifcie w wersji z chromami powinna być chromowana listwa nad rejestracją na klapie bagażnika, a BM-ka z ogłoszenia jej nie ma, może to świadczyć o dzwonie? Jak to jest z tą listwą, wszystkie e38 w chromie po lifcie ją miały??? Ta akurat ma M-pakiet, może w M-pakiecie nie było jej??? Niech znawcy 7er się wypowiedzą.

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano
moze nie zauwazyles zdjecia do tego ogloszenia byly robione przed warsztateem PIT_STOP ale moze nie ma to znaczenia
Opublikowano
moze nie zauwazyles zdjecia do tego ogloszenia byly robione przed warsztateem PIT_STOP ale moze nie ma to znaczenia

Nie zauważyłem ale miejmy nadzieje że nie :worried: A czy to jest warsztat blacharski?

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano
nie oni nie zajmuja sie blacharka. A dlaczego chcesz przyjechac z jakims handlarzem,szukasz samochodu bezwypadkowego wiec dojedziesz o wlasnych silach,a za to co wezmie handlarz lepiej w auto wlozyc.
Opublikowano
No niestety ale ja nie zabardzo znam Niemiecki, prawdę mówiąc to w ogóle, więc sam bym się nie dogadał z Niemcem, a jak by jeszcze cza było załatwiać wymeldowanie i czerwone tablice to już w ogóle bym sobie nie poradził, nie kupowałem jeszcze auta za granicą więc jestem zielony :(

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano
jezeli z ta bunia bedzie wszystko ok i zdecydujesz sie po nia przyjechac a bedzie to poniedzialek,sroda lub czwartek pomoge Ci z formalnosciami typu umowa kupna,tablice,wyrejestrowanie,ubezpieczenie.Mosialbys tylko przyjechac z jakims kolega samochodem bo bez auta troche ciezko sie tu poruszac,no i we 2 zawsze weselej po drodze.
Opublikowano
No to tylko czekam jak znajdziesz trochę czasu aby obejrzeć to autko, gdyby faktycznie było wszystko ok to chętnie skorzystam z Twojej pomocy, zamiast jakiemuś handlarzowi wole odwdzięczyć się koledze z forum, zresztą tak czy siak masz już u mnie dużą flachę dobrej polskiej wódki :cool2:

Pozdrawiam!

Paweł

Opublikowano

Witam

Wiec tak,dzwonilem dzisiaj do tego goscia zeby umowic sie na jakas jazde i ogledziny towaru.Niestety autko juz sprzedane.

Ale sadzac z glosu wlasciciela byl to ktos mlody.

2.Napewno nie bylo to auto z 1 reki,gdy spytalem czy ma jeszcze ten samochod spytal ktory,wiec ma kilka sztuk,nie byl to komis ale jakas prywatna osoba ktora poprostu kupuje autko po okazyjnej cenie picuje je na sprzedaz i zarabia pare euruskow.

3 sadzac po akcencie na 99,9% nie byl to niemiec.

Opublikowano
No trudno :( może faktycznie autko nie było takie idealne, może to był Turas, podobno jest ich dużo mieszkających w Niemczech i sprzedających auta na handel z prywatnych ogłoszeń. No cóż, muszę szukać dalej, uparłem się na 740i po lifcie i w jasnym wnętrzu więc będzie pewnie ciężko znaleźć obiekt marzeń :( Bardzo dziękuje Ci za pomoc, jeśli tylko będę mógł jakoś Ci pomóc w ramach wdzięczności to polecam się.

Pozdrawiam!

Paweł