Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z autkiem. Jak ruszam nim z miejsca na sprzegle to silnik i całe auto szarpie. O dziwo wystepuje to tylko na zimnym silniku, jak sie rozgrzeje to juz rusza calkiem plynnie. Na zimnym dodatkowo przy wolnych obrotach pojawiaja sie drgania. Podejzewam przeplywke gdyz tylko tego jeszcze nie zmienialem. Badanie na kompie jak zwykle nic nie pokazuje.

Szarpanie przy ruszaniu jest bardzo odczuwalne, podejzewalem na poczatku sprzeglo ale wtedy by chyba tez takie byly objawy przy cieplym silniku a tu tylko przy zimnym. Czy takie objawy moga oznaczać przeplywomierz?

Opublikowano
Sprawdź szczelność przewodów gumowych od przepływki do kolektora może łapać ci lewego powietrza
http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
proponuje odpalic silnik i odkrecic przewod zasilajacy z przeplywomierza i bedziesz widzial reakcje czy silnik zacznie inaczej pracowac czy caly czas tak samo ja bym na przeplywomierz nie stawial ale moge sie mylic po za tym przepustnica sprawdz tez bo jezeli nie wymieniles na nowe czesci a przypuszczam ze tak bedzie nie znaczy ze sa w nalezytym stanie one moga byc sprawne ale zanieczyszczone Pozdrawiam
Opublikowano

Jesli chodzi o przewody gumowe to ten przy przepustnicy jest szczelny bo nowy. A sprzegla jednak nie podejrzewam gdyz takze objawem jest to, że jak np wrzuce 2 i na niej chce sie toczyc bez gazu i sprzegla to czasem silnik wpada w jakies dziwne wibracje i szarpie.

Moze to przewod gumowy tak zwana "odma" bo w srodku mam ja jakas sparchaciała z fredzlami i mocno zuzyta ale raczej szczelna. Zreszta nei wiem gdziew mam taki przewod dostac :/