Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem w swojej e39 a dokladnie z telefonem. wkladam karte w centralke wszytsko ok , prosi o kod pin wpisuje... a nastepnie prosi mnie o jakis kod telefonu... nie wiem o co chodiz.... pomoze mi ktos ?

pozdrawiam

Opublikowano

Pewnie niewilele ci to pomoze, ale w telefonach noki jest cos takiego jak blokada tel po wlozeniu innej karty.

Czyli:

wkladasz karte do tel, i pozniej gdzies tam w menu ustawiasz

"zablokuj gdy SIM zmienione" i przy wlozeniu karty innej karty sim trzeba wpisac kod zabezpieczajacy telefonu.

I pewnie u Ciebie tez jest takie cosik :?

Opublikowano
hmmm... mozliwe... znajomy wlasnie powiedzial mi zeby zadzwonic do servisu BMW i podac nr nadwozie. Tak wtedy podobno maja podac mi kod. Sprobuje zobaczymy.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli ten kod zmienił poprzedni właścićiel to serwis niewiele ci pomoże.Spróbuj 12345 lub 0000 lub 1234.Z tego co wiem kod telefonu sie nie blokuje po trzech razch,przynajmniej tak jest w komórkach.A standardowy kod NOKII to 12345.