Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
MAm pytanie czy mozna bez problemu zdemontowac tapicerkę przedniego siedziska i oparcia w fotelu w E39? Chce ją uprać w sposób "zewnętrzny" a nie na fotelu.Fotel mam manualny bez grzania.Aha czy cena 500PLN za dwa fotele i kanapę w dobrym stanie to dobra cena?(mogę kupić uzywane).Wolał bym jednak zdemontowac tapicerke i ją uprac.Prosze o pomoc i poradę.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
No i co? nie ma mądrych? ..a tyle wszyscy mają do powiedzenia na temat głupot przeróżnych.A jak sie chę coś dowiedzieć faktycznie z zakresu techniki auta to się fachowcy pochowali. :evil: Jestem zawiedziony.
Opublikowano
...Aha czy cena 500PLN za dwa fotele i kanapę w dobrym stanie to dobra cena?(mogę kupić uzywane)...

Wg mnie to trochę drogo.

"U NAS" czyszczenie całego auta to koszt około 120 zł (sam zleciłem w poprzednim E34 takie czyszczenie = byłem bardzo zadowolony).

Pozdrawiam

Piotrek

Opublikowano
jeśli chodzi o zakup to dobra cena jak w idealnym stanie a co do rozbierania foteli to nawet jakbyś poszukał tematów o matach to byś się dowiedział że nawet serwisy nie chcą podjąć się tego a jak już to biorą 500zł za robociznę tak to ponoć skoplikowane
Opublikowano

w mojej okolicy pranie foteli tez kosztuje 100-150zl ,

specjalisci maja specjalne srodki ktore ci lepiej wypiora niz ty w domu, wiec zlec to profesjonalista. oszczedzisz sobie roboty i pieniedzy o czasie nie wspomne.

sam pralem 2 auta na myjni i efekt byl piorunujacy, nie do osiagniecia zadna chemia domowa.

Opublikowano
Czesc,odradzam Ci takie eksperymentyu :naughty:tapicerka jest połapana na stalowych haczykach i delikatnie podklejona do gąbki.Nigdy już nie złozysz tego tak jak powinno być
Opublikowano
Dzięki.Faktycznie z tego co mówicie nie ma co rozbierać fotela...bo może sięto zakończyć zakupem "nowego".Choć w ofercie serwisowej wystepuje jako część zamienna poszycie foteli...lecz do końca nie jestem pewien czy to nie jest razem z gąbkami.(już przyklejone i zmontowane)