Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam mokrą wykładzinę po nogami kierowcy. Może to nie kałuża ale jednak da sie tą wilgoć zauważyć. Wyraźnie tez widać ze wydobywa sie to z okolic nawiewu na nogi kierowcy. Mam podejrzenie ze to płyn chłodniczy....

Co może byc przyczyna? Nieszczelność nagrzewnicy? Jak sie ewentualnie dobrać do tego miejsca żeby zlokalizować ten wyciek?

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Tak jest to napewno uszczelka od nagrzewnicy przecieka . Mialem to samo wymienilem uszczelke i suchutko. Nie jest to takie proste , dostep jest trudny i samej uszczelki nie mo co szukac w sklepach mot.. bo nie maja takich tylko chca wcisnac cala nagrzewnice :mad2: Ja wyciagnolem stare i poszlem do sklepu z czesciami do ciagnikow itp :shock: tam bez problemu dobrali mi odpowiednia uszczelke i wszystko jest git !!! Koszt 1-2 zl :D
Opublikowano
Trzeba wyciagac nagrzewnice? Spuszczec plyn chlodzacy itp.?
Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
no wiec tak co do plynu to raczej trzeba spuscic ale tylko troche zeby nie cieklo jak odkrecisz polaczenie nagrzewnicy. Nagrzewnicy nie trzeba odkrecac , chociaz przydalo by sie . Ja to zrobilem z przykrecona nagrzewnica jest dosyc trudne i trzeba miec do tego dobry srubokret . Odkrecasz ta " klapke" pod kierownica i zobaczysz jedna srube na polaczeniu nagrzewnicy . Odkrecasz ta srube i odchylasz rurki ( uwazaj zeby nie zlamac , delikatnie !!! ) wyciagasz uszczelki i idziesz szukac takich ,wkladasz nowe (identycznych nie znajdziesz ,moje sa troche grubsze ale jaet ok nic nie cieknie ) skrecasz i ok