Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

reczny nie blokuje

Ale tak pomyslałem ze moze cos innego ma wpływ

Jak jest na biegu jałowym i wcisne gaz do końca to zanim sie wkreci na obroty około 5 tyś to trwa 4 sekundy. Wydaje mi sie ze to dużo chociaż może to jest norma. Moj ojciec ma forda diesela i to trwa duzo krócej. Czy to jest typowe czy jest oznaka jakiejś usterki związanej z większym spalaniem?

Opublikowano

A jak to jest u ciebie Masjster_tds?

Jak na biegu jałowym wciśniesz gaz do końca to po jakim czasie wejdzie na obroty?

Opublikowano

Właśnie dziś sprawdziłem.

Nacisnąłem gaz tak na 75% i po ok. 2 sek miałem 3.5 K. Odpuściłem.

Przyszło mi do głowy, że może to być jakieś przydławienie wydechu, lub i to myślę możesz sprawdzić - odkręć korek wlewu oleju i naciśnij gaz, może trochę chlapać olejem, ale może masz problem z odpowietrzeniem silnika i biedny spręża powietrze w środku. jeśli po odkręceniu korka zacznie działać normalnie to to.

Może się mylę, nie wiem jak działa ten silnik - problem odprężania się komory silnika rozważałęm kiedyś w motocyklu - bokserze. Tu są 4 garnki i może nie ma tego problemu.