Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie mam poważny problem z moją Bmką, na pierwszym biegu skacze i przerywa strasznie obroty od 1 do 6 tys i skacze jak w tych amerykańskich filmach z murzynami :D:D:D:D

Niewiem co może być powodem tego, wygląda mi na to że jakby miesznki nie przepalała.

A i dzieje sie to tylko na 1 biegu a z wydechu wydostaje sie czarny osad tak jak by nie przepalała dobrze.

Co może być tego przyczyną????Bardzo proszę o pomoc drodzy koledzy.

Pozdrawiam Luqas :)

Opublikowano

Zgas silnik, odepnij przeplywomierz, zapal i przewiez sie kawalek- samochod bedzie mulowaty ale nie bedzie zadnej "zabki".

Jezeli to sie sprawdzi to szukaj lewego powietrza - na 95% bedzie to uszkodzona guma ta gruba miedzy przeplywka a kolektorem ssacym - mialem juz 2 takie przypadki i za kazdym razem to ona byla winna.

Za kazdym razem samochody skakaly tylko na jedynce - po prostu na pierwszym biegu silnik bardziej sie przemieszczał i peknieta guma raz sie "rozdziawiała" a raz uszczelniała i stad ta żabka.

Daj znać czy to było to.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dziekuje bardzo i gratuluje obeznania w temacie, ten wąż jest pękniety w około 180 stopni a wiec trzeba by go wymienić :)

Jeszcze go nie wymieniłem ale widze na 100 % to jest to DZIĘKI WIELKIE!!!!!

POZDRAWIAM Luqas