Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dziwny problem - od kilku dni nie włącza mi się oświetlenie wnętrza jak otwieram tylne drzwi. Co więcej - ma to też wpływ na alarm, bo po otwarciu tylnych drzwi nie dostaje informacji z czujników - tak więc syrena nie wyje.

Dodatkowo zauważyłem, że przy włączaniu alarmu mam sygnał błędu z czujników - więc jednak coś tam jakby było nie tak - tzn sygnalizuje niedomknięte drzwi.

W sumie są dwie opcje - zrobiło się zwarcie, albo czujnik od oświetlenia coś szwankuje.

Problem pojawił się po przejechaniu trasy - wcześniej co prawda kładłem kable od audio w progach, ale wszystko było ok.

Proszę o pomoc - ew. gdzie znajduje się ten moduł od oświetlenia - może coś mi się tam wypięło - już sam nie wiem...

Opublikowano
Najpierw odkręć ten czujnik w drzwiach i sprawdź czy w ogóle działa.Pewnie jest uszkodzony i trzeba go wymienić. Zamknij wszystkie drzwi i odkręć ten czujnik. Pokombinuj nim,bo może się zastał.Albo w ogóle kup nowy (ja kupiłem taki uniwersalny za 5 zł)...
Freude am fahren...
Opublikowano
Już jest wszystko ok - nie mam pojęcia co było nie tak - poruszałem trochę czujnikami w tylnych drzwiach, ale czy to pomogło, czy co innego, to nie wiem...

Na pewno czujnik się zastał i nie wraca do swojego właściwego położenia.Poruszaj nim przyciskając do środka i będzie działał jak nowy :mrgreen:

Freude am fahren...