Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WItam.. niedawno kupiłem autko BMW 750 e38 rocznik 06/1996 i oto mam problem. otóż na monitorze 4:3 mam dostępne wszystkie funkcje, a nie ma GPS NAVIGACION... w aucie jest NAvi w bagażniku.. rozbierałem.. wszystko jest podłączone... byłem w "psełdo" serwisie BMW w Jeleniej Górze... kolesie sie znają.. i mają kompa serwisowego BMW.. ale widać nie na navi.. bo nic nie wykombinowali.. poza tym że stwierdzili że sjet to japńska wersja... ale ja coś im nie wierze.. no czytnik jest philips, a taka mała skrzyneczka za tą dużą od monitora w barażniku.. ma na sobie napis MADI IN USA. U kolesi wykryło że Navi jest w aucie komputer to pokazuje.. i że monitor ma jakiś błąd... ale nie wiedzą jaki.. wgrali nowe oprogramowanie i NIC!! HELP... nawi działało na 100% bo mam mape niemiec w aucie z 2000r.. a autko jest z niemiec.... i teraz jest problem.. bo stało przez pół roku i lekko ktoś pukną je w zderzak z tyłu. ale wszytko dzała TV RADIO CD TELEFON DSP i PDC itd.. więc to lekkie puknięcie było.. więc nie wiem .. może z navi do monitora osobnoa wtyka idzie ?? nie bede rozbierał kokpitu póki mie bede wiedział.. bo już wystarczy że pół barażnika wywaliłem do góry nogami... HELP!! a jeśli chodzi o NAVI to jest to MK1 z tego co wiem.
Opublikowano
a zobacz czy wogole to mkI masz podłaczone. To ze wyświetla się na wyswietlaczu co kolwiek moze być zasługa tunera TV. ja bym na pierwszym miejscu sprawdził czy do MKI masz podpięte kostki
Opublikowano
wsztstko jest podpięte... sprawdzałem na komputerze znajduje .... że Navi jest ... ogólnie są 2 diody ON i CD IN... jak nie mam płyty to dioda ON mryga 3 razy i gaśnie i tak w kółko.. do tego robi to bardze słabo... a jak CD wcisne to dioda on gasnie,.. słychać ze napęd czyta, ale CD IN sie nie zapala
Opublikowano

Jak sie kolesie znają w tym serwisie, to powinni stwierdzić w czym problem :mrgreen: Ale na odległość się domyślam, że się nie znają na navi, jak podłączją komputer serwisowy, który praktycznie nie potrafi zdiagnozować nawigacji ...

Konkrety :

Albo czytnik nawalił (może wszystko niby działać, ale nie daje sygnału na ekran ...) albo - sprawdź dokładnie okrągły kabel o śred. ok. 1cm, który jest podłączony do czytnika i tunera TV (tylko go nie przekręcaj, tylko ciągnij !) ma w środku dwie żyły. Ewentualnie sprawdź czy jest "przejście" po tym kablu. Teoretycznie może być jeszcze uszkodzony tuner TV, ale w to bardzo wątpię ...

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)