Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Parę dni temu skończył mi się silnik (przegrzał się) - zresztą brał jakieś 1,5 l oleju na 1000 km przez 3 lata to mu się należała wymiana (gość który to robi mówi że sama wymiana pierścieni nie pomoże a remont kapitalny to więcej jak połowa wartości samochodu). Jest to silnik 2500 . Czy jeżeli znajdę silnik 2800 to wstawienie jego będzie wiązało się z dużymi kosztami ? Czy to że mam tiptronic'a , to muszę na coś uważać ? A może ktoś wie gdzie taki silnik kupić ?Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano
też o tym myślałem i pytałem znajomego z serwisu jak do 2.8 przełożysz wtryski cewki czujniki ze swojego to nie musisz zmieniać komputera . a jak na allegro otworzy się strona z silnikami do e39 to pierwszy jest z anglika za 3500 i pewnie coś utargujesz a co do remontu to warto w swoim sprawdzić luzy na tłokach bo jak niema wielkich to same pierścienie + remont głowicy bo dużo oleju traci się przez uszczelniacze zaworów