Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a mianowicie mam dziwne objawy bo wspomaganie podczas jazdy raz działa bardzo leciutko ,a za chwile już chodzi jak bez wspomagania

I czasami przy skręcie tak jak by sie zacinało i lekko przeskakuje

co to może być

Opublikowano

Zacznij od sprawdzenia napięcia paska napędowego pompy od wspomagania. Może byc tak ze najzwyczajniej ślizga Ci się i w tym momencie pompa nie daje odpowiedniego ciśnienia przez co ciezko kreci sie kierownica.

Kolejnie sprawdź poziom płynu we wspomaganiu - moze okazać się że masz go za mało.Ewentualnie wymień ten płyn, to dużo da - w szczególności pompie.

W najgorszym wariancie moze okazać się że Twoja pompa od wspomagania powoli kończy żywot, czego Ci nie życzę.

Opublikowano

Mam podobny problem, otórz sprawa wygląda tak, gdy odpalam go rano (nie koniecznie rano) na zimnym silniku wszystko chodzi tak jak powinn jednak po przejechaniu kilkunastu km i rozgżaniu go troche wspomaganie zanika Byłem z tym już u jednego mechanika który ponoć sprawdził pompę, pasek i powiedział, że jest ok... Stwierdził, że jest to wina kolumny wsp. ale on naprawy tego się nie podejmie... Czy rzeczywiście jest to wina kolumny ?

p.s. MACIEK1_2008 naprawiłeś już swoją Beemkę ?

Aha zapomniełem dodać, że chodzi o BMW e38...