Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Może to już było, poruszę jednak ten temat ponownie.

Dowiedziałem się, iż na wymianę baterii w kluczyku jest około 20 s do czasu rozprogramowania. Mam jednak inny kłopot. Wymieniłem bateryjkę w zakładzie usługowym u gościa, który się na tym zna. Wymienił baterię w kluczyku w odpowiednim czasie, gdy nacisnę na jakikolwiek przycisk na kluczyku nic dalej nie działa. Chciałbym dodać, że samochód odpala normalnie, gdy się włoży kluczyk do zamka, centralny działa poprawnie, działa domykanie szyb itp. Niestety nie mam zdalnego sterowania. Czym to jest spowodowane Panowie, strasznie mnie to wnerwia. Mam nadzieję, że nic poważnego. Dzięki z góry za info.

Pozdrawiam. Mihoo. :mad2:

Opublikowano

Dzięki, ja głupiutki jestem, poszukałem a dopiero później znalazłem podobny temat. Zrobiłem jak w Waszej instrukcji i zadziałało. Hurraaaaaaaa.

Cieszę się jak dzidziuś.

Jest wporzo, Wy jesteście OK przez duuuuuuuuuże O i duuuuuuuuuuże K.

Dzięki chłopaki!

Opublikowano

Heyah Chłopaki!

Był problem, bo trzeba było wg. instrukcji jednego z forumowiczów zestroić ponownie kluczyk z autem.

Musiałem włożyć kluczyk do stacyjki, obrócić jeden obrót na pozycję 1 w stacyjce, odczekać 3 do 5 s, wyjąć kluczyk i szybko jednocześnie trzymając na kluczyku przycisk "Lock" 3 razy nacisnąć na przycisk poniżej symbolizujący strzałkę, wtedy jeśli operacja przebiega prawidłowo - zadziała centralny zamek. Jeśli to nie wyjdzie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki za następną próbą trzeba spróbować równie szybko wciskać opisane przyciski ale odwrotnie, tj. trzymając strzałkę i jednocześnie przycisnąć 3 razy przycisk "Lock". Jam mam E39 523iA Touring, u mnie zadziałało , ale nie pamiętam w której kolejności. Ponoć nieraz dopiero za 10 razem ten system zadziała.

Pozdrawiam.

Mihoo.