Skocz do zawartości

E 39 dziwne prowadzenie na nierównościach i koleinach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Serdecznie!

Mam pytanie, czy samoistne skręcanie kół przy nierównościach i koleinach jest normalne w 523i Touring.

Dodam, że wcześniej miałem inny dużo mniejszy samochód i też się to zdarzało ale niezwykle rzadko.

Ciekawym , czy nie jest to spowodowane szerszymi kołami, mam 225/55/16 na oryginalnych alu BMW.

Druga sprawa, kierownica przy tych nierównościach równocześnie z kołami odbija mi na boki.

Samochód hamuje ok, ABS i ASC działa. Nie świeci się podejrzanie żadna kontrolka. Zawieszenie było sprawdzane i ustawiona zbieżność, z tego co powiedział diagnosta, zawieszenie jest nowe oryginalne.

Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.

Jeśli problem na forum się powtarza sorki, nie znalazłem.

Opublikowano

przepraszam najmocniej chłopaki, faktycznie jest.

Dziękuje i jeszcze raz sorki za zawracanie.

Tak też myślałem, szerokie koła i te pieprzone koleiny i doły.

Jestem ze Szczecina i dróg u nas nie przybywa, jak remontują to wpada beczka ze smołą, zaleją dziurę czarną breją posypią małymi kamykami a auta rozjeżdżają, kamienie spod kół rozpierniczają lakier i taka to szara rzeczywistość polska.

W tym kraju ochrona zygot ważniejsza niż dobro naszych superanckich autek hihi...

Pozdrawiam Was.

Opublikowano
nie przepraszaj tylko szkoda by było wszystko od nowa pisać no a od tytułu zalezy co znajdzie wyszukiwarka