Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jezdzę E36 1.6 Coupe z 94go roku ale zastanawiam się nad spalaniem, Na necie są różne opinie na ten temat... że pali 7, czy tam 8 do 10 przy ciążkiej nogdze 10. U mnie wygąda to tak że jest to 10 przy obojętnie jakim cyklu. Jak ewentualnie zredukować to spalanie? jaką prędkością się poruszać czy przy jakich obrotach zmieniać biegi.... mam dosyć kawałek do pracy i każdy litr mniej się przyda Czy ewentualnie coś może być przyczyną - mam wymieniony termostat i był wlewany na nowo płyn do chłodnicy.
Opublikowano

Slyszalem,ze niktorym ten motorek potrafi spalic tyle ,co moja 535tka,nawet 15litrow :mad2: :mad2:

Najlepiej bedzie ,jak sie skontaktujesz z takim jednym ,chyba mirek735,czy cos takiego,gosciu nauczy ci jak sie jezdzi autem :mad2: :mad2: :duh: :duh: Ma on 750 i twierdzi ,ze pali mu ona na trasie 8.3litra ,a po miescie max 15 :mad2: :mad2:

Nie no ,tak na powaznie ,to spalanie masz chyba w normie,wiesz to slabiutki motorek,i zeby takie autko rozhulac,to czeba mu troche deptac,a to wiaze sie ze wzrostem spalania :cool2:

Powiem ci szczerze,ze moja 535tka w manualu pali mi po miescie przy spokojnej jezdzie 14.5litra i nigdy jeszcze nie spalila mi wiecej :cool2:

Opublikowano

jak jedziesz na trasie ze stała predkoscia powinna Ci spalic mniej

Kiedys mialem e36 316i compact ktorym sporo jeździlem do Niemiec i na autobanie wychodzila mi 7,5-8l/100km

pozdrawiam

Opublikowano

Witam spalanie jak najbardziej wlasciwe.

Wiem bo mialem taki sam model i ten sam rocznik.

Moj brat tez mial coupe 1.6 a moj kumpel compakta wszystkim palily ok 10l a czesto i wiecej troszke.

Nie czytaj takich postow w ktorych pisza ze pali im mniej bo to nie prawda, no chyba ze gdzies na wsi mieszkaja.

RAZ BMW ZAWSZE BMW