Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Właśnie odkodowałem swoje radio Bavaria III ale coś jest z nim nie tam bo normalnie wyszukuje stacje radiowe,działa wszystko ale nic nie słychać w głośnikach!!!Facet w zakładzie gdzie naprawiają radia powiedział,że uszkodzony jest jakiś układ scalony i mi go sprowadzi...Co o tym myślicie?Druga sprawa jest taka,że mam teraz wymontowane to radio i jak chciałem włożyć do odtwarzacza kasetę to ona po prostu nie wchodzi!!!Nie mogę jej wepchnąć!Martwi mnie to bo głównie dlatego chcę naprawić to radio bym mógł przez adapter słuchać płyt CD. Nie chcę wydawać teraz kasy na ten układ scalony skoro odtwarzacz jest niesprawny.Czy u Was też jest tak jak włożycie kasetę na odłączonym radiu, czy moje jest wadliwe???Pomóżcie koledzy :cry2:
Freude am fahren...
Opublikowano
Matt z całym szacunkiem ale twój temat jest w rodzaju "pytanie do konserwatora zabytków". Nie chciałbym Ciebie drażnić ale prawdopodobnie nic nie słychać w głośnikach ponieważ poszła końcówka mocy. Jeszcze większy problem będzie z mechanizmem wsuwania kasety. Kiedy miałem jeszcze Bavarie poszedł właśnie mechanizm, szukałem baaaaardzo długo i gdy dokopałem się do części to od razu zrezygnowałem cena oscylowała 3 lata temu około 420zł. Podejrzewam, że chcesz mieć oryginalny radioodtwarzacz i dlatego tak się martwisz. Bardziej opłacalne będzie kupienie nowego odtwarzacza mp3 , które już są nawet od 300zł. Nie chcę skłamać ale końcówka mocy też mało nie kosztuje. Zapytaj się elektronika jaki to dokładnie jest układ, który Tobie się wysypał i sprawdź w hurtowaniach elektronicznych w internecie. Pozdrawiam :handshake:
Opublikowano
Czy jesteś pewien,że na odłączonym radio kaseta i tak powinna "wejść" bez problemu?Może się w końcu okazać że poszukam tego mechanizmu a okaże się sprawny...
Freude am fahren...
Opublikowano
No kolego nic nie było wiadomo, że próbujesz pchać kasetę bez zasilania. Myślałem, że wziąłeś do domu i podłączyłeś na krótko. To zmienia postać rzeczy. Mechanizm jak pamiętam jest na automacie i sam połyka kasetę. Tak więc nic na siłę. Podłącz odtwarzacz pod zasilanie i wówczas test, powinno gładko połknąć kasetę i gładko "wypluć".