Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej.

Od dwoch dni stalem sie szczesliwym posiadaczem e36 320i.

Chce zmienic radio.. Jak wyglada operacja wygrzebania oryginalnego radia? Jak mam sie tam dogrzebac?

Moze wogole ktos z Was znalazlby troche czasu w weekend i troche pomogl mi sie zaznajomic z moim nabytkiem?:] /to moje pierwsze bmw i kazda wskazowka bedzie dla mnie bardzo cenna/

Pzdr

Aro/320i e36/220kkm/Wwa

Opublikowano
Jeżeli masz typowe oryginalne radio - np. Bavaria Reverse, musisz zdjąć dwie boczne prostokątne zaślepki na panelu przednim. Pod nimi masz po dwa otwory, w które wkłada się specjalne klucze do wyjmowania radia. Można je zastąpić sztywnymi prętami, grubszym drutem, u siebie zrobiłem to przy pomocy czterech gwoździ! Wkładasz do oporu, luzują się boczne zaczepy i radio wychodzi. Kolejny problem, to podłączenie nowego radia. W BMW stosowane są inne przyłącza, więc jeżeli chcesz założyć typowe radio z kostkami ISA, musisz nabyć odpowiednią przejściówkę. Kupisz bez problemu w dobrych sklepach ze sprzętem car audio, albo na Allegro, ceny od kilkunastu złotych. Powodzenia!

Kosmetyka samochodowa, czyszczenie tapicerki

http://www.clart.pl

Dodatkowe info, zapytania, porady na PW.