Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Miałem ostatnio problem z moją beemka (pęknięta głowica i cieknąca pompa). Suma sumarum wyszło, że lepiej wymienić cały silnik. Trochę mnie to zmartwiło ale cóż stało sie i trzeba zrobić. Kupiłem, dzisiaj będą mi przekładać go.

Mam pytanie:

Jaki jest koszt przełożenia silnika?

Co zrobić ze starym?

Aha... e36 320i 92' (benzynka)

Dziękuję za odpowiedź

Pozdrawiam

Opublikowano
Koszt przełożenia? W zależności gdzie to robisz, ceny są różne, ale skoro juz komus dałeś to nie zapytałeś ile bedziesz musiał za to zapłacić? Stary silnik rozbierz zobacz co sie jeszcze do czegos nadaje a co nie. To dobre możesz sprzedać, co do smieci to do smieci.
BMW - Nie dla idiotów
Opublikowano

Rozbieżność zależnie od warsztatu, miasta, silnika, marki, tego czy jest zmieniany na taki sam, czy inny jest tak duża, że ciężko powiedzieć - to tak jakbyś się spytał ile kosztuje E36...

Z tego co wiem swapy to koszt ok 3-4tys zł - przekładka na identyczny silnik powinna być znacznie tańsza - ale ile to już zależy od warsztatu.