Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mianowicie jak auto po nocy nie chce odpalic moge krecic i krecic rozrusznikiem i nic jak sie go pociagnie to po jakims czasie zaskoczy ale pochodzi chwile i znow gasinie ale juz w miare normalnie odpala w czasie jazdy przerywa szarpie samochdem obrotomierz opada na zero tak jakby odcinalo jej prad nawet jak chodzi na jalowym biegu moze chodzic 5 min nawet 10 i bedzie dobrze ale po chwili zaczynaja falowac obroty zaczyna sie dusic i gasinie czasmi po taki zgasnieciu auta odpala od pierwszego a czasami trzeba dluzej pokrecic rozrusznikiem nie ma roznicy czy silnik jest cieply czy zimny...
Opublikowano
witam.ja bym zaczął o paliwa , sprawdzić styki na pompie paliwa i słuchowo czy chodzi bez odpalania na włączonym zapłonie powinno być słychać głuche buczenie w zbiorniku następnie sprawdził bym przelew przy silniku czy paliwo wraca do zbiornika bo może być filtr zapchany no i pomiar ciśnienia paliwa powinno być ok. 3 atmosfery pozdro,
Opublikowano
wymienilalem filtr paliwa i zalozylem nowe swiece przy przekreconym zaplonie nie slychac pompy ale nawet jak podlacze ja na krotko to i tak nie pomaga w odpaleniu
Opublikowano
jak paliwo ok. to proponuję jechać na test i sprawdzić a najlepiej znależć goscia z takim samym motorem postawić mu dobrą wódkę i podmieniać po kolei części bo nieraz i test nic nie wykaże jak np. któraś cewka pada .pozdro
Opublikowano
wydaje mi sie moze wlasnie byc cos z pradem bo poprostu wyglada to tak jakbym wylaczyl zaplon i zgasil auto po swietach jade na komputer zobaczymy czy cos wykaze
Opublikowano
sprawdz wszystkie masy i złącza prądu wcześniej może gdzieś są zaniki napięcia ja tak miałem z tdsem że nagle gasł i nie chciał odpalić kazali mi wymienić sterownik silnika a tu się okazało że kabel prądowy nie łączył
Opublikowano
co sie okazalo byla przerwana jakas wiazka i dopiero to wyszlo na oscylokopie ale wiecj szczegolow bede znal dzisiaj po poludniu bo dopiero odbieram auto