Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam sprawe zanim udam sie do mechanika i wydam znowu w chuj pieniedzy to pozwole zapytac na forum.mam gaz 2 gen w 316 jak ja zakupilem dzialala na gazie.potem zaczely sie problemy z obrotami n agazie buja, na benzynie jest wszystko ok.walczylem u roznych mechanikow i nic niby wszystko ok ale nie dziala. facet tylko wspomnial ze na zimnym bujaja obroty.bylo dobrze teraz mi sie zdaje ze to troche moja wina poniewarz po czasie sie dowiedzialem ze facet lal polsyntetyk a ja zalalem syntetyk.i o ile pamietam po zmianie oleju byc moze nie jestem pewien czy to wtedy zaczelo falowac.

mam teraz pryebieg 196tys. i zaczelo mi cykac w silniku sadze ze to popychacze czy to jest tez powud NIE JEZDZENIA NA GAZIE co powinienem teraz w pierwszej kolejnosci zrobic.licze na dobre rady

pozdro.

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
z tym falowaniem obrotow to musisz jechac do gazownika , ja tez tak mialem w e36 316i ale sekwencja. Cos tam ustawiali i ustawiali , kilka wizyt :mad2: i wkoncu wpadli na pomysl ze jakies cisnienie zamale , poprowadzili dodatkowe weze od kolektora do reduktora od gazu i teraz wszystko ok jezeli chodzi o falowanie obrotow
Opublikowano

nie chcę się czepiać cool_wicia, ale w pierwszej kolejności załóż sobie FireFoxa i zainstaluj sprawdzanie pisowni bo aż oczy bolą...

Co do syntetyku, to raczej na gaz nie wpłynął. Natomiast upewnij się że nie masz problemu z głowicą/uszczelką. Gaz o wiele łatwiej takie coś "wychwyci" niż benzyna a w większości beemek na gazie prędzej czy później leci głowica.

Pozdrawiam - Kris

E39 540i touring jeszcze bardziej czarrrnaaa :twisted:

E30 325i touring diabelnie czarna (była!)

Opublikowano

Witam, mam to samo silnik na benzynie ladnie trzyma obroty, a na gazie go buja po dodatniu gazu i puszczeniu silnik przewaznie gasnie, zmienilem kopulke, kable mam dobre, do wymiany jeszcze pojda siwece, musze sprawdzic lambde ( bo ona tez jest podlaczona pod komputer od gazu), na ustawianiu bylem, i jak pojechalem tak wrocilem, zadnej poprawy.

Auto na gazie ma za slabe obroty jedynie co mozna zrobic zeby to lepiej chodzilo to wyciagnac silnik krokowy i wstawic waz z e sruba regulacyjna i tak wyregulwoac powietrze zeby nie gasl :-(