Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Zamierzam kupić głośniki do BMW e36 Coupe, a więc jakie wybrać? Na przód 13 cm zestaw odseparowany a na tył 6x9.W jakie warto zainwestować? Prosiłbym o propozycje głośników takich nie za drogich oraz kilka modeli z wyższej półki. Zależy mi na dobrym basie :)

Jednostka sterująca to Pioneer DEH-2900MPB i dodam ze nie zamierzam inwestować we wzmacniacz.

ogólnie na przód myslałem o takich:

- Blaupunkt GTc 542

- Helix MK Blue MK 52

a tył:

- Blaupunkt GTx 693 HP

- BOSCHMANN PR-6390 Turbo 6x9 700W

- BOSCHMANN ALX - 9898 BK TURBO

no chyba że na tył jakieś używane JBL lub podobne

No i nie zamierzam z przodu nic zmieniać w kierunku 16 cm glosnikow.

Pozdr

Opublikowano

W cenie ok 250zł bez wzmacniacza to zapomnij o dobrym basie. Generalnie może skup sie na tyle, bo z przodu takie głośniki za 100zł będą grał prawie tak samo jak oryginalne.

Sprawa wygląda tak, że na tanich głośnikach będziesz miał taki sobie dźwięk, a z drugiej strony droższych ci radio nie pociągnie.

Oczywiście można złożyć zestaw z samym radiem, ale kluczowym jest tu twoje stwierdzenie, że "zależy ci na basie". Napisz może co sądzisz o oryginalnym zestawie głośników (jakościowo i głośnościowo), żeby mieć jakiś punkt odniesienia.

Jesteś absolutnie pewien, że nie chcesz wzmacniacza - nawet jakby zmieścił się w cenie?

Opublikowano

jezeli byłby to wzmacniacz nie za drogi to myśle ze byłbym skłonny kupić go, przynajmniej na tyłne głośniki a w przyszłosci na przód.

wogle to zastanawiam się nad tymi helixami mk blue 52, słyszałem ze dobre i nie drogie

w sumie to najważniejsze by ten dźwięk był w miarę czysty na tym radiu z pioneera, także o basie pomyśle w przyszłości i dodam do tego wzmacniacz

Opublikowano
jezeli byłby to wzmacniacz nie za drogi to myśle ze byłbym skłonny kupić go, przynajmniej na tyłne głośniki a w przyszłosci na przód.

wogle to zastanawiam się nad tymi helixami mk blue 52, słyszałem ze dobre i nie drogie

w sumie to najważniejsze by ten dźwięk był w miarę czysty na tym radiu z pioneera, także o basie pomyśle w przyszłości i dodam do tego wzmacniacz

No tak te Helixy są przyzwoite - i nawet powinny pod radiem grać w miarę OK. Pasowało by też kable zmienić - akurat z przodu to mały wydatek, bo krótkie są.