Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam pytanie chcialbym zrobic chip tuning w 318tds i jakia jest roznica w jezdzie przed a po tuningui czy wogole sie oplaca??jak to wyglada z kosztami???czekam na odpowiedzi dzieki narazie
Opublikowano

opłaca sie. różnica jest nad wyraz odczuwalna, jęsli chcesz jeszcze jakis czas pojeździc to zakładaj, ale znając życie pojeździsz troche na chipie i bedziesz kombinował czy nie nie zamienic na 325 tds, i potem ja zachipowac :D

apetyt rosnie w miare jedzenia.

naprawde jeździ sie dużo fajniej, samochód ma dużo lepsze odejście i co najważniejsze spalanie pozostaje takie same jak przed chipem, pomimo agresywniejszej jazdy.

Wiozłem juz kilku gosci, to nie chcieli wierzyc po pierwsze że to jest diesel (myśleli że benzyniak) a jak juz sie dowiedzieli ze disel to z kolei nie chcieli wierzyc ze ma tylko 1665 cm3

Opublikowano

A jak to wyglada w kosztach ile sie placi za taki chip i ile trwa zamontowanie??a ty na ile podciagnales swoja 318??nie no jak bym zmienial auto to na 525 tds a nie 325 tds ale chce jeszcze pojezdzic ta trojka troche nie chce narazie sprzedawac ale cos mi szfankuje bo czasami gasnie jak jade i nie ma troche mocy jak powinna chyba pompa wtryskowa.

Opublikowano

montaz chipa polega na odłaczeniu i wyjeciu akumulatora, odkrecenia kilku srub i masz za akumulatorem elektronike sterowania silnikiem

/na zdjęciu poniżej oryginalny chip sterujący w 318 tds/

http://www.imagewoof.com/view_thumb/1e74b1536/P4014428.JPG

potem program chipa jest zgrywany i ew. modyfikowany, lub jak w moim przypadku jest zapodany program optymalny - gotowe programy dla danego modelu "dające bezpieczny przyrost osiągów"

jednak silnik, pompa i turbina muszą byc sprawne: więc w twoim przypadku bym sie w chipa nie ładował bo jak teraz ci silnik niedomaga, to zakładając chip- który de facto bardziej obciąża silnik pogorszysz sprawe i mozesz rozkraczć do końca samochód...

jak chcesz wiecej wiedziec wal na priv