Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam do Was serdeczna prosbe o doradzenie mi pewnej rzeczy. Otoz w kwietniu planuje pomalowac progi i doly zderzakow, poniewaz sa juz podniszczone (szczegolnie zderzak z przodu). I teraz moje pytanie... czy pomaalowac w kolor nadwozia, czy pomalowac na szaro tak jak bylo. I jak uwazacie zostawic baranek na progach tak jak był??

A oto zdjecie autka ...

http://img360.imageshack.us/img360/5170/zdjecienr0178jr0.th.jpg

Opublikowano
Ja niedługo będę malował w kolorze nadwozia przy okazji poprawek lakierniczych. Baranek zostawiam, bo po co zdzierać fabryczne zabezpieczenie. Wydaje mi się, że w kolorze nadwozia lepiej wygląda - ale ma to większe znaczenie w jasnych kolorach.
Opublikowano
Polecam pomalować w kolorze nadwozia - ładniej to wygląda według mnie. Jak szukałem Bety dla siebie to koniecznie chciałem mieć z pomalowanymi zderzakami i progami w kolorze nadwozia.
Bi Em DabylJu :P
Opublikowano

Witam!!!

Moim zdaniem pomaluj cały zderzak pod kolor karoserii lepiej się prezentuje natomiast baranek na progach zostaw nie warto zdzierać zabezpieczenia :)

Opublikowano
baranek na progach zostaw nie warto zdzierać zabezpieczenia :)

Pewnie, że nie warto. Normalnie tryśnij na baranka i będzie ok.

Malując zderzaki niech nie zapomną dodać zmiękczacza do lakieru bo będzie obciach jak zacznie odchodzić płatami.

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Zdecydowanie zostawić kolory fabryczne. Nie będę uzasadniał, że oryginał jest ładniejszy.
Opublikowano
jatego nierozumiem cowy za pierdoly piszecie zamiast oczym normalnym pisac to wy piszecie najaki kolor pomalowac zderzaki ijeszsze ktos naten temat doradza :bokser:
Opublikowano
jatego nierozumiem cowy za [bAD] piszecie zamiast oczym normalnym pisac to wy piszecie najaki kolor pomalowac zderzaki ijeszsze ktos naten temat doradza :bokser:

misiu84 po ilości postów widać, że jesteś nowy, więc przyzwyczaj się, że to takie porządne forum, na którym piszemy o wielu prostych ale często kontorwersyjnych sprawach.

Zamiast komentować o czym jest temat może podłączyłbyś się i dodał swoją opinię: czy malować szare progi i zderzaki na kolor nadwozia?

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
jak dlamnie najlepzym kolorem jest czarny bo sam mam bmke wtym kolorku

widac nie jestem tak wszechwiedzacy, jak Ty i dlatego zadaje takie pytanie. Nie zawsze lakierowanie zderzakow i progow pod kolor nadwozia pasuje, dlatego bylem ciekaw czy w moim przyadku bedzie dobrze to wygladaalo i zasiegnalem porady.

Pozostalym dziekuje za informacje, z ktorych na pewno skorzystam.... pozdrawiam

Temat uwazam za zamkniety

P.S. Misiu84 dla Ciebie moze i czarny jest nalepszy(bo taki akurat masz, pewnie majac inny tez bys najbardziej chwalil), dla mnie nie...