Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam montowalem dzisiaj audio w samochodzie a konkretnie alipne + wzmacniacz + tuba .. i Mam problem gdyz nie wiedizec czemu nie dziala mi wzmacniacz i nie gra tuba ..

Po koleji.

- Polozylem kablem

- Podlaczylem + i - Do akumulatora potem doprowadzilem kable do wzmacniacza

- Podlaczylme czincze od radia do wzmacniacza ( i tu mam problem bo w jednej alpinie mialme specjalnie wyjscnie na subwoffer a w tej mam 2x czincz na jdnym jest "F-out/ NFE a na drugim R-out" pytanie w ktore mam sie podpiac ..

- no i sa dwa kable od radia Brazowy i niebiesko bialy w starej alpinie byl to nieebieski Chodzi mi tutaj o sygnal od radia nie wime pod ktore mam sie podpiac

Na wzmacniaczu nie pali sie dioda sygnalizujaca dzialanie

A gdy probowalem podlaczyc pod niebiesko-bialy kabel zapalila sie czerwona " protect " a gdy pod brazowy cd przelanczala sie na tuner radiowy..

Czy ktos mial juz taki problem ??? PROSZE O POMOC !!

RADIO : Alpine TDA-7572R+CDA 5755 ( tak mi sie wydaje gdyz z glowy nie pamietam ale jest podobny do tego z aukcji tylko czarny i opcja z winda..

http://www.allegro.pl/item179396025_radiootwarzacz_alpine_tda_7572r_cda_5755.html

Wzmacniacz: MacAudio Redattack 4800

Tuba: MacAudio Mackiller 260 RMS

Opublikowano

Skoro wzmacniacz sie nie wlacza, problem lezy prawdopodobnie po stronie przewodu zwanego "remote", zazwyczaj koloru niebieskiego (o takim wlasnie piszesz). Protect z kolei, na 99% oznacza kiepskiej jakosci przewody zasilające wzmacniacza.

A i najwazniejsze, czy na przewodzie +12V masz zaraz za klema akumulatora bezpiecznik?

Opublikowano

Witaj dokladnie tak jak piszesz problem pewnie lezy po stronie tego niebieskiego kabla REMOTE :D i nie wiem gdzie go podlaczyc w tej alpinie ? :) jest podobnej grubosci kabla kabel koloru biało-niebieskego i brazowy ...

tak z 10 CM kabla jest a pozniej na + obok akumulatora mam bezpiecznik ale tten zestaw byl wcszesniej juz podlaczony do innego auta i dzialalo wszystko .. sam podlanczalem tyle ze tu nie podlaczylem tego REMOTE

Opublikowano
Niebieski kabelek Remote podpinasz zaraz obok gniazd +12V I Ground na wzmacniaczu. Jesli chcesz, mozesz sprawdzic czy wzmacniacz dziala, zwierajac przewodem +12V i Remote razem.