Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie takie posiadam E36 316 ;/ (wersja z zegarem w liczniku) no i dlatego chcialem wymienic dostalem nowy licznik od 320 i mam takie pytanie czy da sie to wszystko podlaczyc i czy bedzie chodzilo ok i czy jest jakis sposob zeby dzialal obrotomierz i chwilowe zluzycie paliwa ??
Opublikowano
No wlasnie jest inaczej tak jak mowisz ;/ ja mam 220 a tam jest 260 :) hehe myslalem ze jednak jakos steruje tym komputer lub cos innego i wskazania beda normalne ;/
Opublikowano
Nie powinien przekłamywać, to jest licznik elektroniczny, prędkość jest wyświetlana na podstawie impulsów. W mojej 318 tez jest z zakresem do 220 i zamierzam wmontować z zakresem do 260 bo były takie wersje z takim samym silnikiem i z tego samego roku.
Opublikowano
no wlasnie tez tak mi sie zdawalo a jak z podlaczeniem spalania chwilowego oraz z obrotomierzem :) moze ma ktos jakis schemat co i jak gdzie popodlanczac :)
Opublikowano
Normalnie obrotomierz podłącza się pod cewkę wysokiego napięcia, ale w przypdaku BMW (inne auta także) te impulsy zbiera komputer do obliczeń, więc obrotomierz prawdopodobnie podłączyć trzeba gdzieś pod kompa, tak samo chwilowe spalanie. Trzeba zerknąć na schemat.
Opublikowano

Moze robił juz ktos cos takiego i moglby tu to opisac krok po kroku

Ale czy komputer od 316 bedzie mial wyjscia ;/

Opublikowano
Łysy ja również wkładałem zegary od 320 i tylko obrotomierz oszukiwał. Pozatym wszysko było ok.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
a powiedz mi jest tam wyprowadzenie juz orginalnie pod obrotomierz ?? sa wszystkie 3 wtyczki i nic nie trzeba podcjagac ?? :) sorki za pytanie ale nie chce rozbierac zanim nie bede wiedzial co i jak wiem jak wszystko wyglada na 320