Skocz do zawartości

Ogrzewanie nie dmucha we wszytkie wyloty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie weim czy to normalne bo dawno temu miałem rekina a tera od około miesiąca ma e36 i sprawa wygląda tak (wersaja klimatronic) że jak włącze ogrzweania na panelu i przy nawiewie przekręcę to kółko na czerwone to ciepłym dmucha tylko na podszybie i małymi wlotami przy szybach, z centralnego nawiewu i z bocznych przy zegarach i schowku dmucha chłodnym :( , klima natomiast chodzi dobrze. Sądziłem że to wina mikrofiltra ale go wymieniłem zaraz po zakupie i dalej jest to samo. Silnik nagrzewa się ok, stan chłodziwa dobry, nie wiem co się dzieje nie mam pomysłu więc proszę o pomoc bo nie znalazłem na forum takich nioedomagań. I jeszcze jedno pytanie z innej beczki, czy olej w dyfrze powinno się wymieniać co jakiś czas?? (wersja ze szperą 25%) Z góry dzięki za pomoc.
Opublikowano
Ja mam wersje bez klimy, ale u mnie dziala tak samo, Na szybe i na nogi wieje goracym, zas z nadmuchow przednich leci tylko chlodne powietrze, pomimo ze jest ustawione na cieplo. Ale wydaje mi sie ze tak ma byc, bo jak ja mam tylko pokretla i przekrecam zeby dmuchalo z przodu, to jest to zaznaczone na niebieskim polu, co oznacza ze dmucha tylko chlodnym. Ale szczerze powiedziawszy to po co ma dmuchac goracym powietrzem w twarz? A co to dyfra to tak, zmienia sie olej.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, tylko z tym ogrzewaniem to jest tak że ono tylko na podszybie dmucha na nogi nie
Opublikowano

ja mialem podobny problem ale znalazlem rozwiazanie bo w moim przypadku pospadaly linki z dzwigien pozakladalem i dziala jak trza tylko teraz mam inny problem

Ogrzewanie chodzi tylko powyzej 3500rpm lub powyzej 60km/h ale to pewnie wina zapowietrzonego ukladu, poprawcie mnie jak sie myle!

Opublikowano
za panelem klimatronika jest mała wtyczka z trzema kablami jest rozbieralna ja ja rozebrałem uciełem pare centów kabla i zmontowałem ta wtyczke na nowo . działa tak jak sobie tego zazyczysz nadmuch ma byc taki jaki sobie ustawisz zimny to zimny a nie mieszany
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
dzięki panowie, sprawdze to co napisaliście i dam znać, nie wiem czy to nie ma przypadkiem coś wspólnego z takim buczeniem, coś jak w starych radiach tranzystorowych, które dochodzi właśnie tak jakby z panelu klimy, najpierw myslałem że to w rodio coś trzszczy, ale wyciągnąłem radio i to ne ono, problem jest o tyle ciekawy że buczy nawet po wyciągnięciu kluczyka ze stacyjki, po prostu cały czas, mam takie wrażenie jakby próbował coś otworzyć ale było zaciętę i pracuje cały czas jaki siłownik, silniczek, czy jakiś mechanizm. Nie umien tego cholerstawa zlokalizować, będe musiał chyba rozebrać cały środek, to może dojdę do obu problemów.
Opublikowano
w panelu jest mały silniczek z wiatrakiem nieraz dostanie sie do niego troche paprochow i moze buczec rozebrac wyczyscic i powinno byc git
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
To nie jest raczej wina silniczka, bo silniczek chyba by się wyłączył jak wyciągniesz kluczyk ze stacyjki, a to buczy i buczy jakby coś zablokowane było i nie dało się ruszyć, dziś siedziałem w aucie i czekałem aż mi się radio odblokuje do wpisania kodu i zauważyłem że to buczenie ustaje po około 15 min całkowicie, jak włącze i wyłącze zapłon to buczy dalej.
Opublikowano
tak własnie jest i tak ma byc on sie wylonczy po jakims czasie u mnie nieraz sie wylonczy od razu a nieraz po dłuyzszym czasie to chyba zalezy od temperatura otoczenie
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
ok, jak tylko znajdę troszkę czasu to rozbirę to i zobaczę. Tylko muszę poszukać gdzieś jak to się wyciąga. Dzięki.