Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Wczoraj padła mi pompa paliwowa. Słychać z tyłu pod nogami jak sobie charcze. Podobno są dwie w E39 jedna tańsza 250zł a druga za ok 1000zł.

Jak sprawdzić która jest ta uszkodzona ? Dodam że wyjmując biezpiecznik chyba 14 albo 15 ta uszkodzona się wyłącza.

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano
sa nawet 3 :) jesli piszesz ze pod siedzeniem to jest to pompa wspomagajac (do 4barów) i koszt uzywki to jakies 150zł nowa koło 1000zł.

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano

Jeżeli to jest ta o której mówisz to może wiesz jak ona wygląda ?

Czy możesz mi ją pokazać na realoem.com ?

Pozdrawiam,

Pavlo.

Opublikowano

wnioskuja po podanym ciesnieniu to jest pompa do zbiornika paliwa :(

Ta pod siedzeniem ma cisnienie koło 4 barów

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Ja tez jak szukałem to nigdzie nie było. nowej na 100% nie kupisz jedynie serwis. a używki to dzwon po handlarzach ( ja dzwoniłem po tych co maja czesci do 3.0 lub 2.0 diesla BMW i trafiłem na kilka. Kupiłem za 150zł

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Jestem tu nowy jak da sie zauważyć. Jestem posiadaczem BMW 525 TDS od miesiaca i mam juz jeden problem. Nie jestem obeznany jesli chodzi o budowe silnika i calego motoru bo zaczynam powoli swoja przygode z motoryzacja a dokladniej to z marka BMW. Od jakiegos czasu czulem zapach ropy w aucie. Zajzalem dzis pod maske i zlokalizowalem miejsce z ktorego wycieka ropa podczas gdy silnik jest wlaczony. Jest to miejsce pod kolektorem wydechowym do ktorego z filtru paliwa wezyk doprowadza paliwo. Wydaje mi sie ze jest to Pompa Paliwowa ale moge sie mylic. Podczas wlaczonego motoru co jakies pol minuty kapie jedna kropla ropy z tej pompy no i niektore srobki tez sa mokre. chcialbym sie spytac czy jest to powazna i kosztowna sprawa i jak sobie z nia poradzic. Z jakimi kosztami musze sie liczyc chcac wymienic to urzadzenie na nowe i z jakimi jesli chcialbym kupic uzywana pompe. Prosze o konkretne odpowiedzi i za wszystkie bledy z gory przepraszam.

Pozdrawiam.

Opublikowano
witam.to o czy mówisz to pompa wtrtskowa która podaje paliwo do cyliondrów i nie znajduje się ona pod kolektorem wydechowym tylko dolotowym , jeżeli cieknie to masz spory problem , proponuję abyś sprawdził czy przypadkiem nie cieknie z wężyka doprowadzającego paliwo jeżeli nie to pompa do uszczelnienia , wymiana nie jest konieczna jeżeli auto normalnie pracuje . zrobi Ci to bez problemu tylko dobry diesel serwis musisz poszukać gdzieś koło siebie , nie prowadz do niesprawdzonego mechanika bo :mad2: , koszt zależy która uszczelka od 300 do 900.pozdro
Opublikowano

Heh. Wielkie dzieki za poprawkę. Nie cieknie z wezyka tylko z pod spodu. Mokre miejsca to sruby i wlasnie spod pompy wtryskowej. Dziekuje za pomoc.

Ps. co do szukania tematu o pompach to szukalem ale najwyrazniej nie znalazlem odpowiedniego. Przepraszam jesli zasmiecilem swoim postem nieodpowiedni temat. :modlitwa:

Pozdrawiam Wszystkich!