Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanko posiadam od niedawana bmw e34 z 92 roku i zauwazyłem ze od czasu do czasu przy zapalaniu rano resetuje mi sie licznik kilometrów dziennych ,myslałem ze moze jest jakis skok napiencia ale mam nowy akumulator i czasami sie zeruje.!Dzienki pozdawiam :cool2:
Opublikowano
w sumie to dwie możliwości albo rozrusznik stawia za duży opór albo rano akumulator za słaby
Opublikowano

Hejka

Domyślałem się co może być,bo już coś na ten temat czytałem. Wpisałem w wyszukiwarce "akumulatorek licznika" i między innymi znalazłem wypowiedź forumowicza o nicku: Dennisek-BMW Klub Polska:

"W zegarkach są akumulatorki które podtrzymuja pamięć chociażby dziennego licznika kilometrów. Nie wiem jaki mają one wpływ na funkcjonowanie normalne zegarów, ale mój już nie działa od jakiegoś czasu a zegary nie szwankują.

Jedno co się dowiedziałem ostatnio w ASo gdy chciałem ten akumulatorek kupić to że nie można go kupić osobno, dostępny jest tylko z całą płytą (około 2000pln) Muszę wygrzebać licznik i sprawdzić jaki to jest akumulatorek i udać się do sklepu elektronicznego. Jedyne co wiem to podobno wygląda mniej więcej jak bateria do zegarka ale sam go na oczy nie widziałem."

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=1710&highlight=akumulatorek+licznika

Teraz przynajmniej wiecie czego szukać...

Pozdrawiam

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
ponoć jak padną akumulatorki w liczniku to wskazania paliwa obrotomierza wariują a nawet przestają świecić diody inspekcji . tak powiedziano kumplowi w serwisie jak był z e30 , jemu tak się robiło to kupił inny licznik