Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Na forum zarejestrowany jestem dość długo i na bieżąco je przeglądam. Jest to mój pierwszy post. Niestety nie mogę znaleźć wyczerpującej odpowiedzi na temat tego co dolega mojemu autku. Prosze o pomoc i wyrozumiałośc.

Ostatnio brakuje mocy tak jakby nie działalo turbo pozatym visco chyba ulego uszkodzeniu bo kreci sie caly czas wraz z zwiekszeniem obrotow silnika niezaleznie od temp przy wyzszych obrotach huczy jak odrzutowiec. Poczatkowo myslalem ze byc moze to wina visca ktore slyszalem niesprawne moze odbierac troche mocy ale zrobilem probe i przejechalem sie bez visca i to samo.Auto w zakresie od zalaczenia turbo wiec ok 2 tys do prawie 3 tys zachowuje sie ok ale po przekroczeniu 3 tys obr slabnie strasznie, nie ma mocy i z trudnoscia osiaga wyzsze obr. Roznica jest kolosalna pomiedzy moca ktora byla a jest teraz. Wydaje mi sie ze turbina jest sprawna ale pewnosci nie mam, moze osprzet turbiny to co nia steruje jest uszkodzone?? prosze o pomoc. moze ktos z was miał podobny problem? dziekuje i pozdrawiam

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedz.

Turbine sprawdzałem było troszke oparów oleju w rurze do kolektora. Zerkałem do niej do srodka i zeby byla jakos zaolejona nie widzialem. W sumie spaliny wygladaja ok autko oleju mi nie pali ale moze faktycznie to turbina. Moje bmw ma 220 000 tys org przebiegu potwierdzone ksiązka serwisowa, mam do niego mnostwo dokumentacji tzn faktur rachunkow, praktycznie wiem co bylo robione przy autku od nowosci i szczerze nie znalazlem nic o turbinie zeby byla regenerowana czy cos wiec moze faktycznie jej zywot sie skonczyl choc dbalem o nia i mysle ze poprzedni wlasciciel tez. Mam pytanko gdzie znajduje sie u mnie ten czujnik AGR?