Skocz do zawartości

Para wydobywa się z kratki w przednim lewym nadkolu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam taką oto sprawę.

Zauważyłem w moim aucie podczas deszczowych dni dziwną sytuację, z która wcześniej się nie spotkałem... otóż... w deszczowe dni jak samochód jest ciepły z lewego przedniego nadkola wydobywa się para (z takiej kratki). Czy wie może ktoś co to jest? Sprawdzałem woń tej pary i nic ciekawego nie wyczułem, poprostu para wodna. Efekt jest taki jakbyście na rozgrzanych hamulcach wjechali w wodę... dziwi mnie jednak że dzieje się tak tylko z lewej strony... pomóżcie proszę bo nie wiem czy to jest normalny objaw.

pozdrawiam

Opublikowano
Witam. W mojej E39 zauważyłem to samo, ale się nie przejołem bo to było w deszczowy dzień, poprostu coś tam musi być ciepłego i po kontakcie z wodą daje parę. Zbagatelizowałem to. Ale teraz dałeś mi do myślenia. Może ktoś coś napisze mądrego. Poczekamy.
Opublikowano
Czy masz webasto w aucie?

Witam co ma webasto do lewego nadkola! tam jest chłodnica od oleju i interculera.

Opublikowano

a to powinno tak parować czy nie, nie mam osłony pod silnikiem bo mi się urwała, czy to może mieć wpływ, nie dokońca też jestem pewien czy jak miałem osłonę też sie tak nie działo. dzwoniłem do Auto Fus i powiedzieli że nie powinno się tak dziać, dzowniłem do swojego mechanika i powiedział żeby sie nie przejmować. Całkiem zgłupiałem, prośba o jednoznaczną odpowiedź jeśli ktoś ma wiedzę w temacie.

pzdr

Opublikowano
Witam a jak płyn w chłodnicy jak pokazuja zegary może termostat się przycina iprzegżewasz silnik.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano
nigdy mi się nie przegrzał, wskazówka jest na półowie skali i nie drgnie nawet w upały. NIe wiem czy to ważna ale mam nowe wisko.