Skocz do zawartości

E36 problem ze wskaznikiem paliwa! dziwna sytuacja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

BMW 325 E36 91r (zegar do 260km/h)

Witam ! Na wstepie mowie ze przeszukalem forum pod tym wzgledem i nie znalazlem rozwiazania wiec pisze. Moj problem jest tej masci ze po chwilowym odlaczeniu akumulatora lub licznika z kostek wskazówka poziomu paliwa ustawia sie na maximum a przy jezdzi spada do zera powoli i zostaje na rezerwie, po powturzeniu czynnosci jest to samo.plywak nie ma przerwy w obwodzie. Nie wiem na jakiej zadzadzie to dziala ten wskaznik ale mi sie zdaje ze nie jest bezposrednio do plywaka podpiety tylko przez elektorniczny uklad(pewnie byl wykorzystywany do szacowania Reichweite w lepszej opcji OBC ;) ) Prosze o pomoc kogos co mial z tym doczynienia :) DZIEKUJE Z GORY ZA PRZECZYTANIE POSTU ;)

Opublikowano
widze ze ciezko wygole komus odpowiedziec na ten temat:) wygole to w tygodniu i bede probowal podmienic licznik i podpiac sie pod KTS, jak uda mi sie pierwszemu zrobic niz ktos na to wpadnie dam znac:)