Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Czy tłumik końcowy z e-36 (dedykowany) będzie pasował do e-30? Oczywiście zakładając, że pojemności silników w obu przypadkach są jednakowe :D
:)
Opublikowano

mysle ze nie, skoro jest dedykowany do jakiegos silnika/modelu to raczej bedzie sie roznil wszystkim,

poza tym w e36 wystapil tylko m40 i m42 z e30, reszta to zupelnie inne konstrukcje.....

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
No to jest oczywiste, że tak poprostu nie będzie pasował ale chodzi mi o to czy przy zastosowaniu niewielkich przeróbek mocowań da się go jakoś wpasować?
:)
Opublikowano

wszystko da sie wszedzie wpasowac, ale czy jest sens? nie wiem co za wydech itd, zdaje mi sie ze w e36 sa wieksze wydechy, poza tym nie wiem czy kupujesz z rura czy bez, sam koncowy?

rura bedzie miala inne profile i dlugosc, moze i inna srednice?

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
w swojej starej e 30 325 załozylem tłumik koncowy od diesla ze wzgledu na cene był o wiele tanszy i sprawował sie bardzo dobrze trzeba tylko wiedziec ze tłumiki dieslowskie sa słabsze jezeli chodzi o materiały w tłumikach dieslowskich za konserwacje robi sadza która sie w tłumiku osadza i go w ten sposób chroni przed korozja wewnetrzna
POZDRAWIAM !!!