Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam takie pytanie... Od strony kierowcy, jak zdejmie się tą osłonę nad nogami to widzę takie zielone pudełeczko a z niego wychodzi parę kabelków. Nie mam za grosz pojęcia do czego to służy. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć? Wiem tyle, że auto mi nie chce odpalać i jak zewrę 2 grubsze kable, które dochodzą do tego pudełka to mogę wtedy odpalić auto. W środku tego pudełka jest płytka z lutami, jakimiś kondensatorami i zwojem miedzianego drucika. Szukałem tego na RealOEM, ale nigdzie tego nie ma. Co to jest? Jakiś przekaźnik? Gdybym mógł, to wkleiłbym fotkę, ale nie mam aparatu :?
Opublikowano
Masz immo?, bo to może być nie seryjne immo. Po prostu łącząc te dwa grubsze kabelki wyłączasz odcięcie zapłonu lub pompki albo czego tam masz i możesz odpalić. Co to jest wie pewnie tylko ten właściciel, który to zamontował :) Także to jest coś w tym rodzaju. Musiałbyś prześledzić gdzie idą poszczególne przewody i może dojdziesz co i jak a jak nie to daj to jakiemuś znajomemu elektrykowi samochodowemu i już. Pozdro.
Opublikowano
Nie mam immobilajzera, ale poprzedni właściciel miał taki pstryczek, który włączał obwód auta... Wywaliłem go i po ponownym podłączeniu nie działał, więc nie podłączałem już go. A to pudełko widziałem też w jakimś innym aucie na allegro i już sam nie wiem, czy to fabrycznie jest czy nie? Z tego co już wiem, to to jest elektromagnes, który w momencie przekręcenia kluczyka zwiera się. Dzięki za jakąkolwiek poszlakę ;)