Skocz do zawartości

Jaki motor (m30 3500v12 E32)-(2500 24V E36)-(3000 V8 E34)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam dylemat jestem na kupnie bejcy i mam takie 3 sztuki na oku co polecacie ktory motor bedzie dobry ciezki do zarzniecia i z czesciami zeby nie bylo problemow.Z opin z innych forum nawet zachodnich wszyscy chwala bardza motor M30 w budzie E32 podobno zajeb.... gablota.Co wy o tym sadzicie czekam na opinie.Pozdrawiam
Opublikowano
witam! Ja mam bmw 535 e-34 i powiem że nie zamienił bym go na żaden inny. Od 5 lat autko obrywa bardzo mocno(mam ciężką nogę) i poza wymianą oleju i regulacją zaworów nic nie robiłem. Silnik bierze 2 setki oleju na 10 tyśięcy kilometrów.Więc moge Ci tylko powiedziec że to dobry silniczek(mocny). Mój kolega ma 520 24 v I też nie moge nic mu zarzucić(moze troszke zasłaby ale to tylko moje zdanie). co do v 8 nie miałem z tym stycznosci ale na pewno jest czym poszaleć. Nie wiem tylko jak z żywotnością.Ja bym postawił na m-30 to naprawde kawał dobrej maszyny. Pozdrawiam narazie
Opublikowano
Ja mam E-34 V8. Niestety silniczek ma przelatane ponad 300.000 km. Nie mam z nim problemów ( nawet z gazem ), tylko sprawy eksploatacyjne. Niestety olej mi się trochę zużywa, a może i nie, bo dzisiaj kolega uszczelnia mi mały wyciek, więc zobaczymy po naprawie ile ciekło a ile się spalało. Przy tym przebiegu osiągam licznikowe 225 km/h, a przyspieszenie jest wystarczające.....
I've got a power, MPower :)