Skocz do zawartości

wyciek z chlodnicy oleju skrzyni biegow e38 728i

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

srawa wyglada nastepujaco:

mam spory wyciek z chlodnicy oleju i obawiam sie ze chlodnica raczej do wymiany, na komputerze pojawil sie napis trans.failsave prog, i skrzynia zaczela szfankowac, nie wiem jak sprawdzic stan oleju w tej srzyni bo nigdzie nie widze bagnetu, w zwiazku z tym mam pytanie do osob ktorzy sa cyknieci w tym temacie badz to juz przerabiali, czy zostaje serwis czy dam rade poradzic sobie z wymiana tej chlodnicy i uzupelnieniem oleju w skrzyni poniewaz jestem w uk, do serwisu mam kawalek a tutejsi mechanicy to partecze, wiem bo przekonalem sie na poprzednim aucie

aha i jeszcze jedno po tym wycieku zrobilem jakies 50km zanim sie zorientowalem na trybie awaryjnym na 4 biegu czy skrzynia bedzie jeszcze

w pozadku

z gory wielkie dzieki

Opublikowano
z wymianą chłodnicy powinieneś sobie poradzić sam, co do przejechania 50 km na wycieku to wydaje mi się że niepowinno to jeszcze zaszkodzić skrzyni, oleju raczej sam niedolejesz u mnie jak wymieniali olej to wtłaczali go pod ciśnieniem także raczej będziesz musiał udać się w tej sprawie do warsztatu
Opublikowano

dzieki 1endzi za rade, w piatek auto jedzie do serwisu bmw w northampton,

koszt czesci w funtach (bez oleju)

-chlodnica oleju 219,50

-uszczelka 6,50

-filtr oleju 18,10

244,18

+vat 42,74

---------

286,92

robocizna+olej+czesci=ok. 540 z vat

mam tylko nadzieje ze ze skrzynia wszystko w pozadku bo jak nie to sie pochlastam :(

Opublikowano
oliwe tez sam dasz rade dolac. ja nie mam z tyl zadnego problemu. od dolu skrzyni masz srube imbusowa. odkrecasz ja. olej wlej do szprycy. teraz szpryca wlewaj go tyle zebys po wsadzeniu palca w otwor czul olej po brzegach. zakrec imbus i po sprawie.
Opublikowano
mam jeszcze jedno pytanie, to jest moj pierwszy automat w zyciu i nie wiem czy mozna cholowac to auto jak nie maoleju w skrzyni albo jest malo czy trzeba lawete?