Skocz do zawartości

KOMPUTER NIE MOZE WYCZYTAC ABSU ;/ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM , bylem dzis na stacji diagnostycznej i chcialem skasowac błąd ABSu poniewasz pali mi sie kontrolka ....

Lecz program moze tylko czytac ABS powyrzej 94 r ponizej nie chce ?

a moja jest z 90

Opublikowano
tak czasami bywa musisz poszukać takiego serwisu który posiada komputer do tych starszych wozów . miałem tak z omegą2.5 tds zaprzyjazniony serwis mógł zdiagnozować te po 97r a moja była z 94 i tego kompa nie mieli bo im go skradziono
Opublikowano

u mnie czyta silnik , sterowanie wtrysku , itp ale ABSu nie moze wyczytac ;/

u mnie najprawdopodobniej ABS dziala tylko nalapal bledu i sie zblokowal .... jak by mozna bylo go zresetowac ??

Opublikowano
nie wiem po jakim czasie ale jak moje 523i stało przez tydzień bez akumulatora to błedy absu się wykasowały i po podpięciu akumulatora pierwszy raz nie paliły się kontrolki abs i asr ale po hamowaniu znowu się oświeciły bo mam padnięte 2 czujniki
Opublikowano
a i jeszcze jedno ; jakbyś wiedział który czujnik padł i go wymienił to kontrolka sama przestanie świecić bez kasowania
Opublikowano
witam. przerabiałem te problem w 525 padł mi kabel z czujnika do abs-u ale chyba kazdy z elektryków kto ma miernik to powinien ci sprawdzic. druga rzecz jak samochód był bity sprawdz przewod do czuujnika w tym kole ktora strona była bita przewaznie wtedy siada tam kabel, mozna zdiagnozowac to miernikiem i przeciac kabel po czym zlutowac uszkodzone miejsce i bedzie ok. oczywiscie pozniej to zabezpieczyc przed zwarciem. zawsze taniej hehe