Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od pewnego czasu obserwuje na krótkich poprzecznych nierównościach głuche stuki z tylnego lewego koła. Sprawdzałem organoleptycznie amorki, jakieś luzy itp ale wszystko wygląda ok. W resorowaniu tez wszystko wydaje sie być w pożądku. Auto zachowuje sie raczej normalnie(chyba, że nie zauważam jeszcze z nim problemów). A jednak coś tam stuka... Może ktoś przez to przechodził i pamięta co dolegało jego buni?

PS. Ja po prostu strasznie wyczulony jestem na każde niepokojące mnie dźwięki skądkolwiek ;)

Compact sprzedany. Teraz E46 i to w kombi :P
Opublikowano
Na 99% tuleja tylnej belki,najpierw zaczyna stukać a potem uwozić-zrób tak,idz z kumplem do auta,położ się i bez podnoszenia złap za wachacz tylny w miejscu gdzie wchodzi pod próg a kumpel w tym momencie niech mocno kopnie w koło,najpierw na wusokości progu od przodu koła a potem od strony tylnego zderzaka,jak poczujesz zadrganie i usłyszysz stuk to tuleja.Wymiana-hmm warsztaty chcą od 150 - d0 200zeta,tuleja lemfordera na allegro 35 zeta w intercarsie 80 ta sama :duh: A jak chcesz zrobić sam to też się da,ale nie jest prosto,kanału nie trzeba
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20