Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeszukałem forum, ale jak zwykle znalazłem dużo pisania a mało rozwiązań, zresztą nie do mojego problemu. Otóż dzisiaj zaczęło mi świrować trochę auto (zgasło w dziwny sposób w jednym momencie, a później kręciłem kluczem w stacyjce i wydobywało się z niej dziwne klikanie) aż w końcu nie dało się go w ogóle uruchomić. Wygląda to tak, że wkładam kluczyk, przekręcam go w 2 pozycję i powinny w tym momencie zaświecić się kontrolki, ale zamiast tego jest cisza. Jak przekręce dalej kluczyk, to rozrusznik ani drgnie.

Po rozkręceniu tego ustrojstwa udało mi się odpalić auto zwierając z tyłu stacyjki złącze od czerwonego kabla i od świateł pozycyjnych, czy coś w tym stylu. Później zaczęły mi się palić bezpieczniki... Nie wiem który kabelek w stacyjce jest od czego a jakiś schemat bardzo by mi pomógł :( Myślałem, że zwarcie czerwonego i czarnego kabla będzie owocowało odpaleniem fury, ale okazuje się, że na żadnym z tych kabli nie ma prądu... Pomóżcie proszę bo już nie mam sił :(