Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jestem nowy na forum,wiem że było to już poruszane ale czy ktoś może mi pomóc w moim problemie?A mianowicie nie wiem dlaczego od strony kierowcy i pod nogami pasażera z tyłu dmucha cały czas ciepłe powietrze,mimo skręcenia ogrzewania na zimne czy też włączenia klimy.Mam moją BECIE trzy miesiące jestem teraz za granicą a w czerwcu chce nią wrócić do Polski,ale tak sie nie da jechać bo jest jak w piekarniku.Proszę o odpdwiedz jeśli ktoś miał taki problem,albo wie co może być przyczyną.Pozdrawiam
Opublikowano

Hejka

Miałem podobny problem ale u mnie nie grzało u pasażera. Elektryk zrobił mi potem, że grzało cały czas u pasażera i kierowcy niezależnie od ustawienia klimy. Wystarczy podnieść maskę i odpiąć wtyczkę z bodajże trzema kabelkami przy podszybiu, to jest po lewej od bezpieczników - wtyczka wychodzi od dwóch rurek aluminowych. W Twoim przypadku zapewne ta wtyczka jest odpięta i wystarczy ją podpiąć a jeśli nie to sprawdź te przewody albo elektrozawory muszą być zapieczone. Może też się zdarzyć , że panel klimy jest odłączony lub niesprawny. Wszystko po kolei trzeba sprawdzić.

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
hej .Dzięki za odpowiedz sprawdzę to jak zadziała to jeszcze sie odezwę.Mam nadzieję że będziesz miał racje.Pozdrawiam
Opublikowano
To znowu ja.Sprawdziłem te przewody wszystko z nimi ok,panel klimy jest też w porządku bo wszystko inne działa możesz mieć racje co do tych elektro zaworów,ale nie wiem gdzie one są?Jutro mam zamiar sprawdzić wszystkie silniczki które są odpowiedzialne za dopływ powietrza.Narka
Opublikowano

Te elektrozawory są pod maską w lewo od bezpieczników bliżej podszybia, tam gdzie wchodzą te trzy kabelki z wtyczką. Być może u Ciebie są gdzie indziej, bo masz Diesel'a. Spróbuj popukać w nie, może się zapiekły. Ja popukałem i zaczęło grzać na pasażera.

Pozdrawiam

Bi Em DabylJu :P
Opublikowano
Heja.Dzięki za informacje.Masz racje ta wtyczka ma trzy przewody ale jest podłączona do jakiegoś aluminium[to chyba te el.zawory]tylko do nich idą dwa gumowe węże.Popukam może coś pomoże.Narazie
Opublikowano
Heja.Dzięki za podpowiedz ale to pukanie nic nie dało.Sprawdziłem wszystkie silniczki odpowiedzialne za kierowanie powietrza i wszystkie działają bez zarzutu.Te kabelki też są spoko.Szkoda,że nikt nie wie co może być przyczyną.Nie mam już cierpliwości do tego.Poczekam z tym pewnie jak wrócę do Polski to będę szukał dalej.A może jeszcze ktoś mi napisze co to może być.POZDRAWIAM :cool2:
Opublikowano
to znowu ja.Szkoda że sam sobie odpowiadam ale doszedłem wreszcie tzn.na innym forum napisali mi że to el.zawory.Rozebrałem i rzeczywiście jeden przewód po prostu się przepalił i to jest przyczyną mojego problemu.JeSli ktoś ma podobny problem to nie radzę kombinować tylko wymienić el.zawory.Pozdro :)