Skocz do zawartości

Sekwencja LPG firmy BRC Sekwent 56, problemy!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie. Mianowicie mam problem z ta instalka: BRC Sekwent 56, a wiec auto czasem chodzi dobrze na lpg a czasem doslownie nie idzie jezdzic! Glowne problemy to, kiedy przelacza sie z pb na lpg auto jest strasznie mulowate(ale nie zawsze), kiedy chamuje z wiekszych predkosci do 0 gasnie(ale tez nie zawsze!) no i przy wiekszych predkosciach(powyzej 200) tak jakby brakuje mu paliwa(lpg) wtedy trzeba popuscic gazu i znowu dodac i jest w miare ok.. Byle z tym u dobrego gazownika(nie tego co mi to zakladal bo ten wiecznie jest nieuchwytny..) i powiedzial ze to jest wina ustawienia instalki, trzeba wgrac nowe mapy wtryskowe i generalnie ja wyregulowac ale mi tego nioe zrobil bo nie ma kabli to instalek BRC! Tak wiec mam kilka pytan do was: gdzie moge kupic przewody do tej instalki(laczace kompa lpg z laptopem), program do regulacji i ewentualnie jakies gotowe mapy wtryskowe?? Prosze was o jakies namiary gdzie to moge kupic, allegro jakis sklep internetowy itp??? A jesli zapytacie dlaczego poprostu niepojade do kogos kto sie natym zna, to odp jest prosta poniewaz jestem aktualnie za granica i niewiem kiedy bede w polsce... A ze sie troche na tym znam chcialbym sam to sobie wyregulowac! I tak zazwyczaj jezdze na pb (oszczedzam silniczek bo jest w dobrym stanie i szkoda.. ) ale w dlugie trasy uzywam lpg. (wlasnie po to go glownie zalozylem) i jesli wydalem na niego 4200pln to powinien dzialac jak trzeba!? Wiec czekam na jakies namiary opinie i ogolnie pomoc z waszej strony. Z gory dzieki i pozdrawiam!
Opublikowano
No i tak jak myslalem, nikt nie potrafi mi pomoc.. Ale co tam temat nie jest latwy wiec sie nie dziwie.Slyszalem ze jeden gosc i nicku NIKOSWARIAT moglby mi pomoc?? Jesli ktos ma na niego jakies namiary to bylbym wdzieczny. Z gory dzieki. Pozdrawiam